Stambeni kredit u njemačkoj

 

 do doma U njemačkoj na jednostavan način!

Krediti u Njemačkoj za sve potrebe!

 

Razmišljate o kupovini stana, kuće… u Njemačkoj? Stambeni kredit u Njemačkoj je možda jedna od opcija. Kupnja kuće je veliki korak. To je za Vas izvor tjeskobe, frustracije,ali i ogromnog osjećaja postignuća. S obzirom na danjašnju situaciju vidimo da cijene nekretnina u Njemačkoj neprestalno rastu. Zbog toga je teško kupiti nekretninu u potpunosti putem naše ušteđevine. Da bi ipak ostvarili svoj san o posjedovanjeu nekretnine u Njemačkoj imamo opciju uzimanja stambenog kredita u Njemačkoj.

 

Obično je stambeni kredit jedna od najvećih obveza. S obzirom na ogroman iznos i dugotrajnost uključenog, potrebno je se dobro informirati prije uzimanja stambenog kredita u Njemačkoj. U nastavku se možete informirati o svemu što je potrebno za uzimanje stambenog kredita u Njemačkoj.

Bez ikakve obveze možete pogledati ponude bank u Njemačkoj!

Pripremili smo za vas zanimljivu Mogućnost

Nikad ne morate prihvatit ponudu, a ako ponuda nije zadovoljavajuća, jednostavno ju odbacite. Pogledajte mogućnost.

portal za usporedbu kredita u njemackoj
Dobiti stambeni kredit u Njemačkoj nikad nije bilo lakše. Krediti u Njemačkoj Vam predstavljaju Njemački portal za usporedbu online kredita.
Prednosti:
Širok spektar kreditnih ponuda
U roku od sekunde najpovoljniji kredit
Prvi i potpuno automatski instant kredit
Pogodna za sve skupine ljudi, kao i za bilo koju svrhu npr. stambeni kredit
Odaberite kredit koji odgovara vašim potrebama
 Bez ikakvih obveza možete ispuniti prijavu i brzo saznati koje su ponude.

Sve što trebate znati o stambenim kreditima u Njemačkoj

Mnogi stanovnici Njemačke su u mogućnosti ispuniti vlastite životne želje uz odgovarajuće financiranje. Ljudi koji uzimaju kredit bi ovdje trebali uzeti u obzir nekoliko kriterija kako budući tereti ne bi postali previsoki.

Što je to kredit u Njemačkoj?

Kredit se odnosi na sposobnost osobe ili organizacije da posudi novac, kao i na aranžmane uspostavljene za otplatu i uvjete plana otplate. Kaže se da ste kreditno sposobni ako dobro ispunjavate uvjete za kredit. Kredit se također može odnositi na pozitivna stanja gotovine na bankovnom računu. Na primjer, vaš bankovni račun može se pripisati kamatama. Kredit je suprotnost zaduženja, što znači da se novac uklanja s vašeg računa.
Financijska institucija koja dopušta osobi ili korporaciji da posuđuje novac za kupnju (tj. da odmah uzme u posjed) robu, sirovine, komponente i druge stavke te da ih plaća tijekom dužeg razdoblja.

Bankovni krediti i prekoračenja, krediti na rate, kreditne kartice i trgovački krediti svi su primjeri kreditnih olakšica. Kamatne stope na kredit mogu biti određene ili promjenjive ovisno o vrsti ponuđenog kredita ili zajmovi mogu biti beskamatni u nekim okolnostima za poticanje poslovanja.

stambeni krediti u njemackoj

Što je stambeni kredit u Njemačkoj?

 

Stambeni kredit pripada području financiranja privatnih nekretnina i znači financiranje stjecanja, izgradnje i/ili obnove stambene nekretnine. Stambeni zajam se obično razlikuje od osobnog zajma po iznosu odobrenog zajma. 

Dok se osobni zajam obično može zatražiti do najviše 60.000 eura, iznos kredita za stambeni kredit počinje od 25.000 eura i može iznositi nekoliko stotina tisuća eura. Iznos kredita ovisi o vrijednosti nekretnine, vlasničkom kapitalu koji će se koristiti i kolateralu čovjeka koji uzima kredit.

kamate za stambene kredite u njemackoj

Gdje se prijaviti za stambeni kredit u Njemačkoj?

Imamo dva načina uzimanja stambenog kredita u Njemačkoj:

 1. Odlazak u banku;
 2. Online uzimanje stambenog kredita.

Odlazak u banku

Ovo je klasični način uzimanja kredita. Odlaskom u banku, obično u onu u kojoj vam dolazi plaća od zaposljenja. Dobivate sve informacije od kreditnog posrednika. Kreditni savetnik u banci je zapravo vaš posrednik za podizanje kredita. On vam može dati informacije, otkloniti vaše dileme i pomoći vam da kroz celokupni proces prođete sa što manje stresa.

Online uzimanje stambenog kredita u Njemačkoj

To je novi i sve učestaliji način uzimanja kredita u Njemačkoj. To je način koji vam štedi i vreme i novac.  Potpuno besplatno stručni tim Smave može napraviti najadekvatniji ugovor u skladu sa vašom situacijom na obostranu korist, kako vas kao klijenta, tako i banke.

I sve to bez vašeg odlaska u banku! Uspoređuju se ponude od raznih banaka u Njemačkoj i naravno uzimate najpovoljniju i najbolju ponudu stambenog kredita u Njemačkoj za Vas.

Neke od činjenica stambenog kredita u Njemačkoj

 • Kada uzmete stambeni kredit u Njemačkoj, dobivate kredit od svoje banke koji vraćate u ratama (plus još na to plaćate pripadajuće kamate).
 • Krediti za nekretnine u Njemačkoj su namjenski krediti. Za razliku od nenamjenskih ove kredite možete koristiti samo za svrhu koju ste ugovorili prilikom potpisivanja ugovora.
 • Banke najčešće odobravaju stambene kredite u Njemačkoj za izgradnju kuće ili kupnju nekretnine.
 • Osim toga, kredit za nekretnine može se koristiti i za naknadno financiranje ili – u posebnim slučajevima – za modernizaciju ili obnovu.
 • Pri izračunu kredita posebno treba uzeti u obzir svoj omjer kapitala koji posjedujete, efektivnu godišnju kamatnu stopu za kredit za nekretninu i rok trajanja kredita.
stambeni krediti za zaposlene u inozemstvu

Na što obratiti pozornost prije uzimanja stambenog kredita u Njemačkoj?

Prije nego uzmete stambeni kredit u Njemačkoj razmislite o svojim financijskih potrebama. Dok razmišlate o njima razmislite i o tome koji je iznos rate realan za vaše prihode, a kojim financiranjem možete upravljati da nebi došlo do toga da vam je rata previsoka i da ne možete vraćati banci tu ratu. 

Osim toga, preporučljivo je razmisliti o stopi zaduživanja. U vremenu kad su niske kamatne stope preporuča se dugo fiksna kamatna stopa od koje možete imati koristi u vrijeme rasta kamata. Ako su u trenutku podizanja stambenog kredita u Njemačkoj kamatne stope visoke, bolja je kratka fiksna kamatna stopa od 4 ili 5 godina. 

Ako kamatne stope padnu kasnije, možete imati koristi od novih, nižih kamatnih stopa nakon samo nekoliko godina. Također bi se trebalo dogovoriti sa bankom da postoji mogućnost posebne otplate. To je dobro ako u slučajno želite otplatiti kredit ranije.

stambeni krediti za zaposlene u njemačkoj

Koji su uvjeti za stambeni kredit u Njemačkoj?

Hoće li dobiti stambeni kredit u Njemačkoj, odnosno hoće li vaš zahtjev biti odobren ovisi o mnogim različitim uvjetima koje trebate ispunjavati. 3 su osnovna uvjeta koja se trebaju ispuniti:

 1. Pravno ste sposobni, odnosno morate biti punoljetni da bi predali zahtjev.
 2. Morate imati prebivalište u Njemačkoj.
 3. Morate imati račun u Njemačkoj banci.

Osim ovih uvjeta toga, stambeni kredit u Njemačkoj često je vezan uz druge uvjete. Neki od uvjeta su i iznos vašeg raspoloživog kapitala, hipotekarna vrijednost nekretnine i stanje prihoda.

Ostali uvjeti za dobivanje stambenog kredita u Njemačkoj:

Kapital je uvijek dobra opcija kada su u pitanju stambeni krediti u Njemačkoj. Također stambeni krediti mogu biti odobreni i bez vlasničkog kapitala. Naravno to ovisi o davatelju usluga. Vaša štednja utječe na uvjete vašeg  stambenog kredita. Plaćanje vlasničkim kapitalom minimalno 10% ukupne cijene uključujući dodatne troškove kupnje, značajno će poboljšati kamatnu stopu, odnosno ona će biti zančajno manja.

 • Fiksna kamatna stopa

Fiksna kamatna stopa vrlo je bitna prilikom uzimanja stanbenog kredita u Njemačkoj. Davatelj usluga, odnosno davatelj kredita zaračunava mjesečnu kamatu prilikom otplate iznosa kredita. Važnu ulogu u određivanju roka u prvoj fazi financiranja igra trenutna kamatna stopa.

Zašto je važna fiksna kamatna stopa? Budući da stambeni kredit u Njemačkoj podliježe fiksnoj kamatnoj stopi. Ako kamatne stope na nekretnine rastu (ili padaju) tijekom vašeg razdoblja fiksne kamatne stope, to nema utjecaja na iznos vaše fiksne kamatne stope.

Prilikom kupnje Nekretnine u Njemačkoj pripazite na trenutnu kamatnu stopu za svoj stambeni kredit, jer će vam niske kamate koristiti tijekom cijelog roka zbog kamatne stope na dugove. Međutim, ako je kamatna stopa trenutno visoka, trebali biste se dogovoriti o kraćoj fiksnoj kamatnoj stopi od 4 do 8 godina, a zatim reprogramirati kredit sa povoljnijom kamatnom stopom.

 • Rate

Otplata kstambenog kredita u Njemačkoj ovisi o roku i visini rate koju čovjek koji je uzeo kredit vraća. Što je veća rata, brže će se otplatiti vaš stambeni kredit. To se posebno isplati u fazi niskih kamata.

Obratite pažnju na pravo posebne otplate. To znači, imati mogućnost zatvaranja kredita prije ugovorom dogovorenog roka. Ako se vaša financijska situacija popravi, kredit možete otplatiti brže. Obratite pažnju na to prilikom potpisivanja ugovora. Neki davatelji stambenih kredita odobravaju besplatne posebne otplate, drugi naplaćuju kaznu unaprijed.

Ako se vaša situacija s prihodima promijeni tijekom mandata, po potrebi možete prilagoditi uvjete. U slučaju stambenog kredita s fiksnom kamatnom stopom, zakonom je predviđeno posebno pravo na raskid nakon deset godina uz otkazni rok od šest mjeseci u skladu s člankom 489. njemačkog građanskog zakona – čak i ako ste pristali na dužu fiksnu kamatnu stopu kod banke imate pravo zatvoriti kredit ranije.

stambeni kredit njemacka

Kako se djele stambeni krediti Njemačkoj?

Stambeni krediti se djele na dvije faze:

 1. Faza fiksne kamatne stope;
 2. Naknadno financiranje stambenog kredita.

Faza fiksne kamatne stope

To je prvi dio trajanja kredita. Dok ovaj dio kredita traje kamatna stopa se ne može mjenjati, to jest ostaje nepromjenjiva. Ugovor vam jamči stalnu stopu koju možete uračunati u svoje mjesečne troškove.

U slučaju da nije fiksna kamatna stopa, onda se ona može promjenit to jest povećati i onda bi morali vratiti više novca. Kada je to stambeni kredit to je onda u većini slučajeva veliki iznos novca.

 

Naknadno financiranje stambenog kredita

Nakon ove prve faze financiranja, stambeni kredit obično još nije u potpunosti otplaćen i sljedi faza naknadnog financiranja stambenog kredita. U ovoj fazi imate mogućnost da reprogramirate svoj kredit. To može biti korisno ako vam drugi pružatelj usluga ponudi nižu kamatnu stopu. I ovdje se isplati koristiti Smavu te izračunati novi kredit za kupnju nekretnine i usporediti ponude.

by | Jan 1, 2023

uvjeti za kredit u njemačkoj

Uvjeti za kredit u Njemačkoj

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Njemačkoj. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima.
sto je schufa u njemackoj

Što je Schufa?

Schufa ili kreditno istražno poduzeće koje procjenjuje kreditnu sposobnostRiječ je o kreditnoj sposobnosti potencijalnih kupaca kako bi se zaštitili od kreditnih neuspjeha. Ime SCHUFA je nastalo iz fraze “Schutzgemeinschaft für Absatzfinanzierung” (zaštitno udruženje za financiranje prodaje), osnovano 1927. godine.
kreditne kartice u njemackoj

Kreditna ili Prepaid kartica?

Na Njemačkom tržištu postoji nekoliko vrsta kartica. Spomenit ćemo neke od njih. Revolving kreditna kartica je kartica s odobrenim osobnim limitom potrošnje koji predstavlja revolving, odnosno “samoobnavljajući“ kredit. Klijent sukladno svojim željama sam odlučuje o iznosu kredita koji će koristiti, o načinu te o tempu vraćanja kredita.
p2p kredit u njemaćkoj

P2P krediti u Njemačkoj

Peer-to-peer kreditiranje je praksa podudaranja zajmoprimaca i zajmodavaca putem online platformi. Zajmoprimci često mogu brzo pristupiti sredstvima sredstava i obično po nižim kamatnim stopama od onih koje nude njihove lokalne banke, čineći ga privlačnom alternativom zajma za banke.