Kredi në Gjermani

OFERTA DHE NDIHMA NE ZGJEDHJEN E KREDIVE

Fakti që huatë dhe kreditë në Gjermani nuk janë më një gjë e rrallë. Është e vetëkuptueshme tani. Por për çfarë në të vërtetë njerëzit marrin hua? Është gjithashtu një fakt që makinat financohen veçanërisht shpesh. 

Blerja e një makine është ende e nevojshme në të gjitha vendet e botës, përfshirë Gjermaninë, veçanërisht në zonat rurale, për të qenë në gjendje të merrni pjesë në jetën e përditshme pa ndërprerje. Çmimi i një makine në shumicën e rasteve është aq i lartë sa vështirë se dikush mund ta përballojë një blerje të tillë nga xhepi i tij pa marrë një kredi.

Përveç kësaj, sot është shumë e lehtë të marrësh një kredi në Gjermani. Çfarë është një kredi në Gjermani? Si të aplikoni për të? Ne do të përpiqemi t'u përgjigjemi këtyre pyetjeve dhe shumë pyetjeve të tjera që lidhen me kredinë në Gjermani në faqen tonë të internetit.

Kreditë në Gjermani mund të jetë një mënyrë e dobishme për të mbuluar shpenzimet. Por, përpara se të aplikoni për një kredi në Gjermani, është e rëndësishme të kuptoni gjithçka që shkon për të marrë hua. Në faqen tonë mund të gjeni informacionin e nevojshëm dhe të zgjidhni opsionin më të mirë për ju.
Opsioni kryesor
karta krediti në gjermani

Mastercard

 • Huaja më e thjeshtë në Gjermani
 • Tarifa vjetore prej 0 € për kartën e kreditit Mastercard Gold
 • Javë 7 pa interes
 • Pa pagesë kur shkarkoni kartën
 • Tarifa e arkëtimit 0 € – në mbarë botën
 • Nuk është një kartë e parapaguar
 • falas
 • Shihni vetë.

 

Pa asnjë detyrim!
Ju kurrë nuk duhet të pranoni një ofertë, kështu që nëse oferta nuk është e kënaqshme, thjesht hidhni poshtë dhe nuk do t'ju kushtojë asgjë.
kredi në internet në Gjermani

Kredi online në Gjermani

Kreditë online në Gjermani ose huatë në Gjermani përmes internetit janë kredi të zakonshme që kanë një ndryshim. Dallimi është se kur merrni një kredi në internet në Gjermani nuk duhet të shkoni personalisht në bankë.

Bëni gjithçka në internet nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Përcaktoni shumën e dëshiruar të kredisë, plotësoni një aplikim të shkurtër në internet, dorëzoni atë dhe prisni për ofertën.

Kredia gjermane

Mire qe e di

Në këtë pjesë të faqes sonë mund të gjeni tema të ndryshme që lidhen me kreditë në Gjermani që mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni një kredi, por edhe të paralajmërojnë për mashtrime të ndryshme.

Megjithatë, marrja e një kredie është një vendim serioz. Pra, merrni pak kohë për të lexuar temat. Ata mund t'ju shpëtojnë nga vendimet e këqija.

karta krediti në gjermani

Kartat e kreditit në Gjermani

Kartat e kreditit në Gjermani janë bërë pjesë integrale e financave personale, sepse shumë njerëz kanë nevojë për një kartë krediti për pagesë në një moment të jetës së tyre. Sa herë që mendoni të shpenzoni para, duhet të vlerësoni të mirat dhe të këqijat e përdorimit të kartës suaj të kreditit.

Përdorimi i përgjegjshëm i kartave të kreditit është mësimi financiar që ju ndihmon të menaxhoni financat tuaja personale në një mënyrë të mirë dhe efikase. Ne kemi përgatitur për ju disa opsione të kartave të kreditit në Gjermani.

Kredi per veture ne Gjermani

Kredi per veture ne Gjermani

Njerëzit që kërkojnë një kredi për makinë shpesh fillojnë duke kontaktuar bankën e tyre kryesore ose një organizatë tjetër huadhënëse. Në rast se merrni kredi, rrezikoni që në rastin më të keq të “digjen”, sepse sapo i keni drejtuar një banke pa një krahasim real. Ndoshta do të kishit bërë më mirë nëse do të kishit përdorur më parë një platformë krahasimi të kredive.

Tregtarët e automjeteve ofrojnë gjithashtu opsione të ndryshme financimi, duke përfshirë ndërmjetësimin e kredive bankare partnere ose dhënien me qira (gjithashtu nëpërmjet partnerëve), që mund të jetë një opsion i mirë për ju.

Kredi në Gjermani: Mirë të dihet

Kreditë në Gjermani janë kontrata ku ju merrni para tani dhe i paguani më vonë, qoftë për një periudhë kohore ose në një shumë të madhe. Për të rimbursuar institucionin ose personin që jep paratë, zakonisht ktheni më shumë se sa merrni. Kjo tarifë zakonisht përbëhet nga kamata dhe tarifa të tjera me kalimin e kohës.

E thënë thjesht, kreditë ju lejojnë të shpenzoni paratë që ju nevojiten tani dhe t'i shlyeni ato në të ardhmen.

Dallimi midis një kredie me kartë krediti dhe një kredie bankare

Shpesh njerëzit nuk e dinë dallimin midis kredive në kartat e kreditit dhe kredive bankare - borxhet që merrni nga banka duke nënshkruar një kontratë. Të dyja kreditë janë të ngjashme dhe të dyja përdoren për të marrë hua para të miratuara nga banka.

Dallimi është se me kreditë me kartë, paratë hiqen nga llogaria juaj. Kjo do të thotë se në shumicën e rasteve ju hyni në deficit në llogarinë tuaj të miratuar nga banka juaj, ndërsa me kreditë, dmth. dëshironi - keni nevojë.

Zakonisht, kreditë në Gjermani nga një bankë janë një alternativë më e mirë nëse keni nevojë për më shumë para për shkak të normës më të ulët të interesit sesa kreditë me kartë krediti, sepse kreditë me kartë krediti në Gjermani në shumicën e rasteve kanë një normë më të lartë interesi, domethënë duhet të paguani. ktheni më shumë para nëse merrni hua.

kredi gjermane

Si funksionojnë kreditë në Gjermani

Kur keni nevojë për para, kërkoni nga banka ose ndonjë huadhënës që t'ju sigurojë fonde. Për ta bërë këtë, ju zakonisht aplikoni ose "aplikoni" për një kredi dhe huadhënësi ose banka vendos nëse do ta miratojë kërkesën tuaj apo jo. Huadhënësit ose banka marrin një vendim bazuar në tuajin aftësia kreditore (SCHUFA) - vlerësimet tuaja nëse do ta shlyeni ose jo kredinë. 

Kreditë në Gjermani, pra aftësia juaj kreditore, varet nga disa faktorë, dy faktorë të rëndësishëm janë historia juaj e kreditit dhe të ardhurat që keni në dispozicion për të shlyer kredinë. 

Si të merrni një kredi për punonjësit në Gjermani

Ka disa mënyra për të marrë një kredi për punonjësit në Gjermani. Ne do të përmendim dy më të njohurit:

 1. Duke shkuar në degë
 2. Aplikimi online për kredi

Duke shkuar në degë

Bankat lokale janë vendet e para që mendojnë shumë njerëz kur mendojnë të marrin një kredi në Gjermani. Sigurisht, ky është një mendim normal, sepse nëse tashmë jeni klient i bankës, e dini punën e tyre dhe kjo siguron njëfarë sigurie në kokën e një personi. Në fund të fundit, bëhet fjalë për para.

Nëse aplikoni atje, ka të ngjarë të takoheni ballë për ballë me një oficer kredie, përvoja do të jetë personale dhe oficeri mund t'ju udhëheqë lehtësisht gjatë procesit të aplikimit. Krahasuar me opsionet e tjera, bankat zakonisht kanë kualifikime më të larta kredie ose kushte kredie. Megjithatë, nëse jeni tashmë klient, banka mund të shkurtojë dokumentet tuaja kur merrni një kredi në Gjermani. 

Megjithatë, megjithëse kjo është një mënyrë e lehtë, norma e interesit në bankën tuaj lokale është shpesh shumë e lartë. Ju rekomandojmë që të vizitoni bankat e tjera dhe të shihni ofertat që ato ofrojnë në mënyrë që të merrni ofertën më të mirë për ju. Të shkosh në më shumë banka është e lodhshme dhe kërkon shumë kohë të çmuar, dhe ne mund t'ju rekomandojmë një alternativë më të mirë. Kështu vijmë te opsioni i dytë i marrjes së një kredie në Gjermani dhe ai është aplikimi i kredisë online. 

 

kredi gjermane

Aplikimi online për kredi në Gjermani

Nëse po pyesni se si të merrni një kredi në Gjermani, kreditë online janë një opsion për ju. Kjo është një mënyrë tjetër popullore për të marrë një kredi në Gjermani. Sot, ju mund të merrni pothuajse çdo gjë në internet, dhe kjo përfshin blerjen e një shtëpie, blerjen e një makine, fillimin e një biznesi dhe rrjedhimisht marrjen e një kredie në internet.

Kredi në internet ju lejon të përfundoni procesin e aplikimit për kredi online, nga komoditeti i shtëpisë tuaj, nga krahasimi i tarifave deri te aplikimi dhe marrja e fondeve. Zakonisht mund të merrni kredinë tuaj dhe të menaxhoni llogarinë tuaj pa shkuar në një degë bankare. Disa kredi online në Gjermani mund të miratohen aq shpejt sa duhet më pak kohë për të marrë një kredi në internet sesa për të shkuar në një degë bankare.

Ashtu si me çdo produkt financiar, ju duhet të hulumtoni mirë kompaninë me të cilën punoni dhe të siguroheni që kredia juaj t'ju përshtatet.

Kredi e shpejte ne gjermani

Çfarë lloj kredish kemi në Gjermani

Ne kemi disa lloje kredish në Gjermani dhe do të listojmë disa prej tyre:

 • Kredi private ose kredi për përdorim falas;
 • Kredi për automjete;
 • Kredi për ndërtimin ose blerjen e pasurive të paluajtshme;
 • Riprogramimi i kredive;
 • Kredi biznesi.

Kredi private në Gjermani ose hua për përdorim falas

Kredi private ne Gjermani është një kredi e përdorur nga individë privatë për përdorim falas. Këto kredi janë të paqëllimshme dhe ju mund t'i përdorni për çdo qëllim. Kredi private ne Gjermani përdoret shpesh për të financuar udhëtimet, pajisjet më të mëdha, mobiljet, shkollimin dhe rinovimet e vogla ose blerjet e makinave.

Shuma maksimale që duhet miratuar në shumicën e rasteve është deri në 60000 €. Nëse dëshironi të blini tokë, një shtëpi ose ndoshta një apartament jashtë Gjermanisë, atëherë ky është gjithashtu një opsion për ju. 

 

Kredi për makinë në Gjermani

Një kredi për automjete ose një kredi për veturë është një kredi me këste me një qëllim specifik që mund ta përdorni për të blerë një automjet (p.sh. një makinë, motoçikletë ose shtëpi lëvizëse). Në shumicën e rasteve kredi për makina janë më të lira se kreditë me këste për përdorim pa pagesë (Kredi private). Sepse automjeti i financuar ofron siguri shtesë për huadhënësin.

Kredi për makinë në Gjermani ka avantazhin se mund ta blini automjetin nga një tregtar me pagesë një herë pa këste dhe shpesh përfitoni nga zbritjet në cash (ulje çmimi deri në 20%).

Kredi për ndërtimin ose blerjen e pasurive të paluajtshme në Gjermani

Kredia për ndërtimin ose blerjen e pasurive të paluajtshme është një term i gjerë në Gjermani që i referohet një kredie që përdoret për financimin, pra blerjen e një apartamenti, shtëpie ose pronë tjetër, si dhe ndërtimin e saj.

Kemi disa fakte të rëndësishme:

  • Me një kredi për shtëpi, ju merrni një kredi nga banka juaj që e shlyeni me këste (plus interes).
  • Kreditë për pasuri të paluajtshme në Gjermani janë të destinuara, kështu që ju mund ta përdorni kredinë vetëm për qëllimin e rënë dakord.
  • Bankat më së shpeshti miratojnë kredi për të ndërtuar një shtëpi ose për të blerë pasuri të paluajtshme.
  • Kredia për pasuri të paluajtshme mund të përdoret gjithashtu për financime të mëvonshme ose - në raste të veçanta - për modernizim ose rinovim.
  • Në përllogaritje, një konsideratë e veçantë duhet t'i kushtohet raportit të kapitalit të saj, normës vjetore efektive të interesit për kredinë për pasuri të paluajtshme dhe maturimit.

Riprogramimi i kredive në Gjermani

Nëse keni probleme me shlyerjen e borxheve, një hua e riprodhuar mund të jetë një opsion i mirë. Kjo ju lejon të konsolidoni të gjitha kreditë tuaja aktuale në një kredi me pagesa mujore më të përballueshme, zakonisht për një periudhë më të gjatë.

Nëse keni marrë një kredi me normë të lartë interesi, mund të provoni të gjeni një ofertë me një normë interesi më të ulët me ndihmën e portalit të krahasimit të kredive. Nëse arrini të gjeni një ofertë të tillë, merrni shumën që i detyroheni për kredinë e vjetër, shlyeni atë dhe vazhdoni ta shlyeni kredinë me një normë më të ulët interesi, gjë që çon në ripagimin e një shume më të vogël parash sesa do të paguanit për të vjetrën. hua. Nëse dëshironi të riprogramoni një kredi, mund të gjeni opsione për të këtu.

kredi per pune ne Gjermani

Kredi biznesi ne Gjermani

Kreditë e biznesit në Gjermani shpesh kërkohen për fonde ose investime që do të përdoren në biznesin tuaj. Kredi biznesi prandaj, lidhet drejtpërdrejt me projektin tuaj: është i përshtatshëm për blerjen e mallrave dhe materialeve dhe për tejkalimin e problemeve financiare. PNjë kredi që është e përshtatshme për investime afatgjata mund të përdoret për të blerë makineri, mallra parafinancimi ose digjitalizim financimi. Ka të bëjë me fillimin e një biznesi të ri dhe rritjen e tij.

Cilat janë kushtet për një kredi në Gjermani

Kreditë në Gjermani funksionojnë në të njëjtën mënyrë si kudo tjetër në botë: ju merrni para nga një huadhënës dhe bini dakord për një normë mujore të shlyerjes. Huadhënësi fiton para nga kjo marrëveshje duke shtuar një tarifë në shumën e kredisë, e cila do t'i shtohet çdo kësti që ju paguani.

Në përgjithësi, norma përfaqëson besimin e huadhënësit tek ju, si dhe rreziqet që ai merr duke ju dhënë para. Shkalla është shumë më e ulët kur rreziqet janë minimale. Paga aktuale, statusi martesor, mosha, profili shëndetësor, kursimet, obligacionet, aksionet, pronësia e pronës dhe burime të tjera të të ardhurave janë të gjitha gjërat që huadhënësi merr parasysh.

Ka disa standarde që duhet të plotësoni për të marrë një kredi në Gjermani. Ju duhet të plotësoni këto kërkesa:

 • Ju duhet të jetoni në Gjermani.
 • Duhet të jeni mbi 18 vjeç.
 • Jini të përgatitur për të siguruar një burim të qëndrueshëm dhe të rëndësishëm të ardhurash (3 listat e fundit të pagave për punonjësit, deri në dy vjet bilanc për përkthyes të pavarur)
 • Të jesh në gjendje të prezantosh një rezultat të mirë SCHUFA.

Bazuar në vendin tuaj të origjinës, mund të besoni se ky hetim është ose shumë ndërhyrës ose mjaft rutinë. Është e rëndësishme të theksohet se gjermanët nuk janë adhurues të mëdhenj të kredisë dhe as nuk u detyrohen para të tjerëve.

Ata janë të njohur për faktin se nuk i kanë shtëpitë e tyre, nuk përdorin karta krediti. Ata kanë një raport borxhi ndaj të ardhurave që shumë vende në mbarë botën e admirojnë. Si rezultat, huadhënësit janë veçanërisht të kujdesshëm kur bëhet fjalë për huadhënien në Gjermani.

Ju mund të aplikoni për një kredi personalisht, me postë ose me faks. Shumë banka ju lejojnë gjithashtu të paraqisni aplikacionin tuaj online. Për këtë këshillohet të përdorni një kalkulator kredie sepse do të mund të vlerësoni oferta të ndryshme dhe të zgjidhni bankën më të mirë. Më pas mund ta dorëzoni aplikimin tuaj online përmes faqes sonë të internetit.

Aplikim për kredi për punonjës në Gjermani

Nëse dëshironi të merrni një kredi nga një bankë, fillimisht duhet të plotësoni një kërkesë për kredi. Kjo i dërgohet bankës, e cila përcakton nëse kualifikoheni për kredinë.

Informacioni i mëposhtëm shpesh përfshihet në një aplikim për një kredi punonjësish në Gjermani:

 • Shuma totale e kredisë
 • Gjatësia e dëshiruar e kredisë
 • Këstet e nevojshme të kredisë
 • Nëse është e aplikueshme, fillimi i planifikuar
 • shlyerjet e kredive
 • Futja e të dhënave personale (të dhënat personale, gjendja financiare)

Duhet theksuar se kredimarrësit potencial do t'i kërkohet të paraqesë dokumentacionin që vërteton kreditueshmërinë e tij si dhe gjendjen e tij financiare. Një vlerësim i mirë krediti është veçanërisht i nevojshëm për financim.

Në marrëveshjen e huasë, huamarrësi merr një formular të vetëvlerësimit personal. Të gjitha faktet e dhëna në këtë formular duhet të verifikohen. Si rezultat, është thelbësore që të jepni informacion të saktë për veten tuaj.

Për më tepër, huadhënësi do të kërkojë informacion SCHUFA për të përcaktuar aftësinë kreditore të aplikantit. Si rezultat, kontrolloni dy herë të dhënat tuaja SCHUFA për t'u siguruar që të gjitha kreditë e mëparshme janë shlyer.

Ju mund të aplikoni për një kredi personalisht, me postë ose me faks. Shumë banka ju lejojnë gjithashtu të paraqisni aplikacionin tuaj online. Për këtë këshillohet të përdorni një kalkulator kredie sepse do të mund të vlerësoni oferta të ndryshme dhe të zgjidhni bankën më të mirë. Më pas mund ta paraqisni aplikacionin tuaj në internet përmes opsioneve të dhëna më sipër.

kushtet e kredise ne gjermani

Kredi në Gjermani nga huadhënësit privatë

Ky është një opsion relativisht i ri në treg, por ia vlen të merret në konsideratë. Në vend që një bankë e madhe t'ju japë hua para, një grup individësh privatë bashkojnë fondet e tyre. Për shkak të normës së interesit, ata janë në gjendje të rrisin investimin e tyre kur ju të paguani pagesat tuaja. Kredia “peer-to-peer” është një term që përdoret për të përshkruar këtë lloj kredie.

Kredi ne Gjermani me afat shume te shkurter

Shpesh, kreditë afatshkurtra në Gjermani janë një opsion që ju nevojitet pas shpenzimeve të papritura, të tilla si pagesa e një depozite për një apartament me qira në Gjermani. Edhe pse zakonisht rekomandohet të kërkoni mbështetje nga miqtë dhe të afërmit në situata të tilla, ka disa portale që mund t'ju ndihmojnë nëse keni nevojë për një shumë të vogël parash shpejt.
Edhe pse normat e interesit janë pak më të larta se për kreditë afatgjata, pagesa bëhet vetëm një herë në muaj, gjë që redukton rrezikun e driftimit.

Kreditueshmëria në Gjermani (Schufa në Gjermani)

Disa kredi në Gjermani, pavarësisht nga lloji i kredisë, marrin parasysh aftësinë tuaj kreditore, ndërsa të tjerat jo.
Kur e bëjnë, shkon në favor të njerëzve me rezultate të forta SCHUFA sepse atëherë ulet norma e interesit. Kjo quhet bonitätsabhängig (në varësi të aftësisë kreditore) ose bonitätsunabhängig (pavarësisht aftësisë kreditore).
Nëse keni një vlerësim të ulët SCHUFA, ky është një koncept i rëndësishëm që duhet të dini; kërkoni kredi që nuk e marrin parasysh këtë.

Kredi p2p në Gjermani

Pse të merrni një kredi në Gjermani?

Ka një sërë arsyesh pse mund t'ju duhet një kredi në Gjermani. Projektet tuaja të jetës do të ndryshojnë ndërsa jeta juaj si një i huaj përparon. Si rezultat, mund t'ju duhet një hipotekë për të blerë një shtëpi, një kredi për të blerë një makinë ose një shumë të vogël parash për të realizuar idenë tuaj të biznesit. Sido që të jetë, qasja ndaj kësaj pyetjeje të frikshme është mjaft sfidë, veçanërisht kur shtohen kushtet bankare gjermane!

Bankat duan marrëdhënie afatgjata me klientët e tyre, që nënkupton se ata duan që ata të qëndrojnë në Gjermani për shumë vite në vijim. Gjermania njihet për mjedisin e saj të qëndrueshëm dhe të ardhmen premtuese. Kjo rrit gjasat që ju të jeni në gjendje të shlyeni kredinë tuaj.

Mund të jetë më e vështirë për disa prej jush që të marrin një kredi në Gjermani si të huaj, sepse ardhja jonë në Gjermani rezultoi në një situatë të pazgjidhur që fillimisht dëmtoi rezultatin tonë SCHUFA. Duhet kohë që të ngrihemi në këmbë dhe ndërkohë mund të kemi lënë shpenzime të papaguara.

Më poshtë janë disa nga arsyet pse duhet të merrni një kredi

Dikush mund të kërkojë kredi private nëse keni nevojë për para së shpejti për të mbuluar shpenzimet, një shpenzim të papritur ose diçka tjetër që kërkon vëmendje të shpejtë. Shumica e institucioneve financiare ofrojnë formularë online për t'ju ndihmuar të zbuloni nëse jeni miratuar brenda pak minutash. Sipas huadhënësit tuaj, ju mund t'i merrni fondet në të njëjtën ditë ose gjatë disa ditëve të punës.

Shuma e kredisë mund të përdoret për të konsoliduar borxhet, veçanërisht borxhin e kartës së kreditit. Është gjithashtu një nga arsyet më të zakonshme për marrjen e një kredie personale. Kreditë personale në Gjermani kanë norma interesi më të ulëta se kartat e kreditit, veçanërisht nëse keni kredi të mirë. Kreditë më të mira personale në Gjermani kanë norma interesi deri në 2,5%, që është shumë më e ulët se përqindjet dyshifrore të ngarkuara nga shumica e kartave të kreditit. Mund të merrni një kredi personale, të paguani bilancin e kartës suaj të kreditit dhe më pas të bëni një pagesë mujore në institucionin tuaj të ri huadhënës.

Mund të mos ju duhet as të mbuloni disa tarifa të konsiderueshme nëse lëvizni pranë vendit ku jetoni tani. Megjithatë, nëse po largoheni nga qyteti, mund t'ju nevojiten fonde shtesë për të mbuluar koston e zhvendosjes. Lëvizja në distanca të gjata përfshin pagesën për paketimin e aksioneve, punësimin e mundshëm të njerëzve për të lëvizur dhe transportimin e mallrave tuaja në një vend të ri.

Kreditë private në Gjermani mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në gjetjen e një shtëpie të re. Nëse zbuloni një apartament, për shembull, mund t'ju duhet të paguani për muajin e parë, muajin e fundit dhe një depozitë. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për fonde për të mobiluar apartamentin tuaj të ri.

Këto janë të gjitha arsyet pse kreditë në Gjermani do të ishin një opsion i mirë për ju, nëse jeni të interesuar për kredi në Austri mund të vizitoni ATCkredit , dhe nëse jeni të interesuar për kredi në vende të tjera evropiane, mund ta vizitoni areaoffinance.com

kushtet e huasë në Gjermani

Kushtet e kredisë në Gjermani

Mund të ketë shumë arsye për të marrë kredi në Gjermani. Ndoshta ju duhet të blini një shtëpi, ndoshta një makinë ose keni nevojë për disa para për të filluar idenë tuaj të biznesit. E gjithë kjo tingëllon mirë, por për këtë ju duhet të dini disa gjëra rreth kredive.

e cila është schufa në Gjermani

Çfarë është Schufa?

Një Schufa ose një kompani e hetimit të kredisë që vlerëson aftësinë kreditoreBëhet fjalë për aftësinë kreditore të blerësve potencialë për t'u mbrojtur nga dështimet e kreditit. Ime SCHUFA rrjedh nga fraza "Schutzgemeinschaft für Absatzfinanzierung" (Shoqata Mbrojtëse për Financimin e Shitjeve), themeluar në vitin 1927.

karta krediti në gjermani

Kartë krediti apo Pripejd?

Ka disa lloje kartash në tregun gjerman. Ne do të përmendim disa prej tyre. Revolving kartë krediti është një kartë me një limit të miratuar të shpenzimeve personale që paraqet një kredi rrotulluese ose vetë-evoluon. Klienti sipas dëshirës së tij vendos për shumën e huasë që do të përdorë, si dhe mënyrën e kthimit të huasë.

hua p2p në gjermani

Kredi P2P në Gjermani

Huadhënia ndërmjet kolegëve është praktika e përputhjes së huamarrësve dhe huazuesve përmes platformave online. Huamarrësit shpesh mund të hyjnë në fonde shpejt dhe zakonisht me norma më të ulëta interesi sesa ato të ofruara nga bankat e tyre lokale, duke e bërë atë një alternativë tërheqëse kredie për bankat.