Refinanciranje kredita u Njemačkoj

U ovom detaljnom vodiču saznajte sve što trebate znati o refinanciranju kredita u Njemačkoj. Od koraka koje trebate poduzeti, razmatranja o kreditnom rejtingu, kamatnim stopama i ponuđenim opcijama do često postavljanih pitanja i savjeta za pregovaranje – ovaj članak pokriva sve što vam je potrebno za uspješno refinanciranje kredita u Njemačkoj. Pridružite nam se u istraživanju kako biste postigli svoje financijske ciljeve i osigurali bolje uvjete za vaš kredit.

Neke od opcija za Vas

Smava

Smava je poznati njemački portal za kredite koji korisnicima nudi praktičan način za usporedbu i odabir kreditnih ponuda. Glavne prednosti Smave uključuju:

 • Širok izbor kredita: Smava nudi kredite u rasponu od 1.000 do 120.000 eura, omogućujući vam da pronađete kredit prilagođen vašim potrebama, bez obzira na iznos koji tražite.
 • Usporedba kamatnih stopa: Smava korisnicima olakšava brzo i jednostavno uspoređivanje kamatnih stopa raznih banaka i financijskih institucija, pomažući vam u pronalaženju najpovoljnijeg kredita.
 • Prilagođene ponude: Smava će vam, temeljem vaših podataka i kreditne sposobnosti, predstaviti prilagođene ponude različitih kreditnih pružatelja, čime štedite vrijeme u istraživanju i odabiru najbolje opcije.
 • Besplatna usluga: Smava je besplatna za korisnike, što znači da možete istraživati i uspoređivati kredite bez dodatnih troškova.
 • Sigurnost i transparentnost: Smava nudi sigurnu platformu za podnošenje kreditnih zahtjeva te se zalaže za transparentnost u pogledu uvjeta kredita, kamatnih stopa i naknada, čime vam olakšava donošenje informirane odluke.

Koristeći Smavu, korisnici mogu lako pregledavati i uspoređivati različite kredite te odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovim financijskim potrebama i situaciji.

Auxmoney

Auxmoney je popularan njemački kreditni portal koji povezuje zajmoprimce s institucionalnim investitorima. Neki od glavnih prednosti Auxmoney-a uključuju:

 • Raspon kredita: Auxmoney nudi kredite u rasponu od 1.000 do 50.000 eura, osiguravajući širok izbor opcija za korisnike s različitim financijskim potrebama.
 • Alternativa bankama: Kao peer-to-peer platforma, Auxmoney predstavlja alternativu tradicionalnim bankama, što može biti pogodno za korisnike koji ne ispunjavaju uvjete za bankovne kredite ili traže fleksibilnije opcije.
 • Brz i jednostavan proces: Auxmoney omogućuje brzo i jednostavno podnošenje zahtjeva za kredit putem svoje online platforme. Proces je obično brži nego kod tradicionalnih banaka, što znači da možete brže dobiti potrebna sredstva.
 • Transparentnost: Auxmoney se zalaže za transparentnost u pogledu uvjeta kredita, kamatnih stopa i naknada, čime pomaže korisnicima donijeti informiranu odluku o kreditu koji najbolje odgovara njihovim potrebama.
 • Pristup zajmovima za širok spektar korisnika: Auxmoney pruža pristup kreditima širokom spektru korisnika, uključujući samozaposlene, freelancere i one s manje savršenom kreditnom sposobnošću.

Koristeći Auxmoney, korisnici mogu pronaći kredit koji najbolje odgovara njihovim financijskim potrebama i situaciji, s naglaskom na fleksibilnost i transparentnost. Dodatne informacije možete pronaći na sljedećem linku: Auxmoney

Netkredit24

Netkredit24 je renomirani  portal za kredite koji posluje u Njemačkoj i koji pruža korisnicima mogućnost usporedbe i odabira najbolje opcije kredita. Prednosti Netkredit24 uključuju:

 • Raspon kredita: Netkredit24 nudi kredite u rasponu od 500 do 120.000 eura, omogućavajući vam da pronađete kredit koji odgovara vašim financijskim potrebama.
 • Jednostavna usporedba: Netkredit24 vam omogućuje brzo i jednostavno uspoređivanje kredita različitih pružatelja, pomažući vam da pronađete najpovoljniji kredit s najnižom kamatnom stopom i najboljim uvjetima.
 • Besplatna usluga: Korištenje Netkredit24 je besplatno za korisnike, što znači da možete istražiti i usporediti kredite bez dodatnih troškova.
 • Sigurnost i zaštita podataka: Netkredit24 pruža sigurnu i zaštićenu platformu za pretragu i podnošenje zahtjeva za kredit, štiteći vaše osobne podatke u skladu s njemačkim i europskim propisima o zaštiti podataka.
 • Brzi odgovori: Netkredit24 olakšava brzo dobivanje informacija o ponuđenim kreditima, omogućujući vam da brzo donesete odluku i dobijete potrebna sredstva u što kraćem roku.

Korištenjem Netkredit24 portala, možete jednostavno pregledati i usporediti različite kredite te pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim financijskim potrebama i situaciji. Za više informacija, posjetite Netkredit24.

Kako refinancirati kredit u Njemačkoj

Refinanciranje kredita može vam pomoći u smanjenju kamatnih stopa, skraćivanju roka otplate ili promjeni vrste kredita. Ako živite u Njemačkoj, moguće je refinancirati svoj kredit kako biste ostvarili bolje uvjete. U ovom članku ćemo razmotriti kako refinancirati kredit u Njemačkoj i koje su opcije dostupne.

Uvod

Refinanciranje kredita uključuje zamjenu postojećeg kredita novim kreditom s boljim uvjetima. Ovaj postupak može vam pomoći u smanjenju mjesečnih rata, smanjenju kamatnih stopa ili prilagođavanju roka otplate kredita. U Njemačkoj postoje mnoge opcije za refinanciranje, uključujući dizanje kredita, kreditne kartice, kredit za auto, stambeni kredit, poslovni kredit i osobni kredit.

Kako refinancirati kredit u Njemačkoj: korak po korak

 • Procijenite svoju trenutnu situaciju: Prije nego što počnete istraživati opcije refinanciranja, važno je razumjeti svoju trenutnu financijsku situaciju i razloge zbog kojih želite refinancirati kredit. Ovo će vam pomoći u odabiru prave opcije refinanciranja koja će vam najbolje odgovarati.
 • Istražite opcije refinanciranja: Postoji mnogo opcija za refinanciranje u Njemačkoj, uključujući brzi kredit, gotovinski kredit i krediti za strance. Istražite različite vrste refinanciranja koje su vam dostupne kako biste pronašli najbolju opciju za sebe.
 • Kontaktirajte banke i financijske institucije: U Njemačkoj postoji mnogo banaka ii financijskih institucija koje nude refinanciranje kredita. Kontaktirajte ih kako biste saznali više o njihovim ponudama i uvjetima refinanciranja. Također, možete iskoristiti kreditni kalkulator kako biste usporedili različite ponude.
  1. Pripremite potrebnu dokumentaciju: Kada se odlučite za refinanciranje kredita, morat ćete prikupiti sve potrebne dokumente, kao što su dokaz o prihodu, izvadak iz banke, informacije o trenutnom kreditu i druge relevantne dokumente. Ova dokumentacija će biti potrebna prilikom podnošenja zahtjeva za refinanciranje.
  2. Podnesite zahtjev za refinanciranje: Nakon što ste prikupili sve potrebne dokumente, podnesite zahtjev za refinanciranje kredita kod banke ili financijske institucije koju ste odabrali. Oni će pregledati vaš zahtjev i odlučiti o odobravanju ili odbijanju refinanciranja.
  3. Potpisivanje ugovora o refinanciranju: Ako vam je refinanciranje kredita odobreno, morat ćete potpisati ugovor s novim uvjetima kredita. Ovaj ugovor će zamijeniti vaš postojeći ugovor o kreditu, a vi ćete biti obavezni poštivati nove uvjete.
  4. Isplata starog kredita: Kada potpišete ugovor o refinanciranju, nova banka ili financijska institucija će isplatiti vaš stari kredit, a vi ćete početi otplaćivati novi kredit prema novim uvjetima.

  Prednosti i nedostaci refinanciranja kredita u Njemačkoj

  Refinanciranje kredita može imati brojne prednosti, ali postoje i neki nedostaci koje treba uzeti u obzir.

  Prednosti refinanciranja kredita:

  • Smanjenje kamatnih stopa: Refinanciranjem kredita možete smanjiti kamatnu stopu na svoj kredit, što može rezultirati nižim mjesečnim ratama i ukupnim troškovima kredita.
  • Skraćivanje roka otplate: Ako želite brže otplatiti svoj kredit, možete refinancirati kredit s kraćim rokom otplate.
  • Promjena vrste kredita: Ako želite promijeniti vrstu kredita, npr. s promjenjive kamatne stope na fiksnu kamatnu stopu, refinanciranje može biti dobra opcija.

  Nedostaci refinanciranja kredita:

 • Troškovi refinanciranja: Refinanciranje kredita može uključivati određene troškove, kao što su naknade za obradu zahtjeva, procjena nekretnine ili zatvaranje računa. Ti troškovi mogu umanjiti uštede koje ostvarujete refinanciranjem kredita.
 • Produženje roka otplate: Ako odaberete refinanciranje s dužim rokom otplate kako biste smanjili mjesečne rate, možda ćete na kraju platiti više kamata tijekom cijelog razdoblja otplate.
 • Gubitak zaštite: Ako trenutno imate kredit s posebnim uvjetima ili zaštitama, kao što su državni krediti ili subvencionirani krediti, možda ćete izgubiti te pogodnosti ako odlučite refinancirati kredit.
Njemački gotovinski krediti

Savjeti za uspješno refinanciranje kredita u Njemačkoj

 1. Istražite različite opcije: Prije nego što se odlučite za refinanciranje kredita, istražite različite opcije koje su vam dostupne kako biste pronašli najbolju ponudu.
 2. Poboljšajte svoj kreditni rejting: Ako imate dobar kreditni rejting, veća je vjerojatnost da ćete dobiti povoljnije uvjete refinanciranja. Poboljšajte svoj kreditni rejting redovito plaćajući račune, smanjujući dug i izbjegavajući prekomjerno zaduživanje.
 3. Razmotrite troškove refinanciranja: Prije nego što se odlučite za refinanciranje kredita, razmotrite sve troškove koji su povezani s tim procesom i osigurajte da će uštede koje ostvarujete biti veće od tih troškova.
 4. Razgovarajte s financijskim savjetnikom: Ako niste sigurni je li refinanciranje kredita pravi izbor za vas, razgovarajte s financijskim savjetnikom koji vam može pomoći u donošenju informirane odluke.

Kako odabrati pravu banku ili financijsku instituciju za refinanciranje kredita

Kada odlučujete o refinanciranju kredita, važno je odabrati pravu banku ili financijsku instituciju koja će vam ponuditi najpovoljnije uvjete. Evo nekoliko savjeta kako odabrati pravu banku ili financijsku instituciju:

 1. Usporedite kamatne stope: Kamatne stope variraju između banaka i financijskih institucija. Usporedite kamatne stope koje nudi svaka institucija kako biste pronašli najnižu.
 2. Pročitajte recenzije: Potražite recenzije drugih korisnika koji su već refinancirali svoje kredite kod različitih banaka i financijskih institucija. To će vam pomoći da bolje razumijete njihove iskustva i kakvu uslugu možete očekivati.
 3. Provjerite dodatne usluge: Neka financijska institucija može nuditi dodatne usluge kao što su besplatni savjeti o upravljanju dugom, financijskom planiranju i drugim temama vezanim za financije. Ove usluge mogu biti korisne ako tražite dodatnu pomoć.
 4. Razmotrite troškove: Uz kamatne stope, važno je razmotriti i druge troškove povezane s refinanciranjem kredita, kao što su naknade za obradu zahtjeva, procjena nekretnine ili zatvaranje računa. Usporedite ove troškove kako biste pronašli najpovoljniju opciju.

Kako se refinanciranje kredita u Njemačkoj razlikuje od drugih zemalja

Refinanciranje kredita može se razlikovati između zemalja zbog različitih zakona, propisa i praksi. Evo nekoliko načina na koje se refinanciranje kredita u Njemačkoj može razlikovati od drugih zemalja:

 1. Regulacija tržišta: Njemačka ima strogu regulaciju financijskog tržišta, koja može utjecati na uvjete refinanciranja kredita i postupak odobravanja. To može rezultirati različitim uvjetima i zahtjevima u usporedbi s drugim zemljama.
 2. Kreditni rejting: Kreditni rejting u Njemačkoj se temelji na sustavu SCHUFA, koji može varirati u odnosu na sustave kreditnog rejtinga u drugim zemljama. Vaš kreditni rejting u Njemačkoj može utjecati na uvjete refinanciranja koje vam se nude, pa je važno razumjeti kako ovaj sustav funkcionira.
  1. Kamatne stope: Kamatne stope za refinanciranje kredita u Njemačkoj mogu se razlikovati od onih u drugim zemljama zbog različitih ekonomskih čimbenika i monetarne politike. Uspoređujući kamatne stope s drugim zemljama, važno je uzeti u obzir te razlike.
  2. Ponuđene opcije: Različite banke i financijske institucije u Njemačkoj mogu nuditi različite opcije refinanciranja u odnosu na one u drugim zemljama. To uključuje različite vrste kredita, uvjete otplate i zahtjeve za osiguranje.
  3. Kultura pregovaranja: U nekim zemljama, pregovaranje o uvjetima refinanciranja kredita može biti uobičajena praksa. U Njemačkoj, međutim, pregovaranje o kamatnim stopama i drugim uvjetima može biti manje uobičajeno. Ipak, uvijek je vrijedno pokušati pregovarati kako biste postigli najbolje moguće uvjete.

Krediti u Njemačkoj

Krediti U Njemačkoj VAŠ PUT DO IDEALNOG KREDITAČinjenica da zajmovi krediti i u Njemačkoj više nisu rijetkost. To se sada se podrazumijeva. No, za što se zapravo ljudi zadužuju? Činjenica je i da se posebno često financiraju automobili.  Kupnja automobila i dalje je...

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA je ključna komponenta financijskog sustava u Njemačkoj, a u ovom ćemo članku detaljno istražiti što je točno SCHUFA, zašto je važna i kako je možete poboljšati. Također ćemo se baviti kreditnim rejtingom i SCHUFA-om te kako to utječe na uzimanje kredita.

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Bilo da ste novi u Njemačkoj ili tražite način da financirate svoje projekte, ovaj će vam vodič pružiti sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke. Razumijevanje kreditnih opcija ključno je za uspješno upravljanje financijama i ostvarenje financijskih ciljeva. Neka vam naš članak posluži kao temelj za navigaciju svijetom gotovinskog kredita u Njemačkoj.

Dobro za znati

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Njemačkoj. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima. Uvjeti za kredit u Njemačkoj su vrlo bitna stavka koju trebate dobro poznavati prije zahtjeva za kredit u Njemačkoj.

Online krediti

Online kredit u Njemačkoj ili krediti preko interneta u Njemačkoj je običan krediti s jednom razlikom. Razlika je u tome što kad uzimate online kredit ne morate ići osobno u banku. Sve obavite preko interneta iz udobnosti svoga doma. Odredite željeni iznos kredita, ispunite kratku online prijavu, pošaljete, te čekate ponudu.

Često postavljana pitanja o refinanciranju kredita u Njemačkoj

 1. Koliko često mogu refinancirati svoj kredit?

Nema stroge granice koliko često možete refinancirati kredit, ali važno je razmotriti troškove povezane s procesom refinanciranja i učinak na vašu kreditnu sposobnost. Ako često refinancirate kredit, možete imati veće troškove i smanjiti kreditni rejting.

 1. Je li moguće refinancirati kredit ako imam loš kreditni rejting?

Moguće je refinancirati kredit s lošim kreditnim rejtingom, ali možda ćete morati prihvatiti više kamatne stope ili manje povoljne uvjete. Poboljšanje kreditnog rejtinga prije refinanciranja kredita može vam pomoći da dobijete bolje uvjete.

 1. Kako refinanciranje kredita utječe na moj kreditni rejting?

Refinanciranje kredita može privremeno smanjiti vaš kreditni rejting, jer će biti registrirano kao novi zahtjev za kredit. Međutim, ako uspješno refinancirate kredit i redovito izvršavate uplate, vaš kreditni rejting bi se s vremenom trebao oporaviti i možda čak i poboljšati. Redovito praćenje vašeg kreditnog rejtinga i održavanje pozitivne povijesti plaćanja pomoći će vam da očuvate ili poboljšate svoj kreditni rejting.

 1. Koliko vremena traje proces refinanciranja kredita?

Vrijeme potrebno za proces refinanciranja kredita može varirati ovisno o banci ili financijskoj instituciji, vrsti kredita i vašoj osobnoj financijskoj situaciji. U prosjeku, proces refinanciranja može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Da biste ubrzali proces, pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed i odgovarajte na zahtjeve banke ili financijske institucije što je brže moguće.

 1. Mogu li refinancirati kredit koji imam s drugom bankom ili financijskom institucijom?

Da, moguće je refinancirati kredit koji imate s drugom bankom ili financijskom institucijom. U stvari, mnogi ljudi refinanciraju svoje kredite kako bi dobili bolje uvjete ili niže kamatne stope koje nudi konkurentska banka ili financijska institucija.

Zaključak

Refinanciranje kredita u Njemačkoj može biti izvrstan način za smanjenje kamatnih stopa, skraćivanje roka otplate ili konsolidaciju dugova. Da biste iskoristili prednosti refinanciranja, važno je istražiti različite opcije, usporediti ponude različitih banaka i financijskih institucija te biti svjesni pravila i regulativa koje se primjenjuju na refinanciranje kredita u Njemačkoj.

U ovom članku razmotrili smo kako refinancirati kredit u Njemačkoj, važnost istraživanja i pregovaranja kako biste dobili najbolje moguće uvjete, te neke od najčešćih pitanja koja se postavljaju o refinanciranju kredita. S ovim informacijama na raspolaganju, nadamo se da ćete biti bolje pripremljeni za refinanciranje kredita i postizanje svojih financijskih ciljeva.

by | Apr 24, 2023

Povezani Članci

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA je ključna komponenta financijskog sustava u Njemačkoj, a u ovom ćemo članku detaljno istražiti što je točno SCHUFA, zašto je važna i kako je možete poboljšati. Također ćemo se baviti kreditnim rejtingom i SCHUFA-om te kako to utječe na uzimanje kredita.

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Bilo da ste novi u Njemačkoj ili tražite način da financirate svoje projekte, ovaj će vam vodič pružiti sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke. Razumijevanje kreditnih opcija ključno je za uspješno upravljanje financijama i ostvarenje financijskih ciljeva. Neka vam naš članak posluži kao temelj za navigaciju svijetom gotovinskog kredita u Njemačkoj.

Dobro za znati

Dobro za znati

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Njemačkoj. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima. Uvjeti za kredit u Njemačkoj su vrlo bitna stavka koju trebate dobro poznavati prije zahtjeva za kredit u Njemačkoj.