Poslovni Kredit u

Njemačkoj

Poslovni kredit u Njemačkoj je oblik kredita koji je posebno prilagođen poduzećima. Možete koristiti kredit za tvrtke u Njemačkoj za financiranje vašeg poslovanja i rasta, kao što je nabava materijala, proširenje njihovih pogona, zapošljavanje novih zaposlenika ili stvaranje novih predmeta ili usluga.

Ovi krediti dostupni su preko banaka i drugih financijskih institucija u Njemačkoj. Obično postupak kredita počinje tako da zajmodavcu date financijske podatke i poslovni plan. Zajmodavac/banka će koristiti ove podatke, kako bi procijenio jeste li vi i vaš prijedlog prikladni za poslovni kredit u Njemačkoj.

Pripremili smo za vas nekoliko Mogućnosti

Nikad ne morate prihvatit ponudu, a ako ponuda nije zadovoljavajuća, jednostavno ju odbacite. Stoga ispunite prijavu i pogledajte ponude naših partnera.

Osobni krediti u Njemačkoj

U Netkredit24 možete pronaći odgovarajući kredit između 1.000 i 250.000 eura. Sve što trebate učiniti je ispuniti kratki obrazac na web stranici sa svojim kontakt podacima, iznosom kredita koji želite i rokom otplate.
Prednosti:
Sve vrste kredita
Uvijek omogućuje najbolju kamatnu stopu
Povoljan kredit za kupnju nekretnine
Krediti od 1000 – 250000 eura
Rok otplate od 1 do 10 godina
Mogući su i krediti na rate bez Schufe
Uvijek odlučujete 100% sami
Ako vam ponuda ne bude odgovarala, jednostavno ju odbacite.

Nakon što ispunite upitnik, dobiti ćete preliminarnu procjenu hoće li vaš zahtjev za kredit biti prihvaćen ili ne.

Vaši osobni podaci neće biti proslijeđeni trećim stranama bez vašeg pristanka. 

Taj će pristanak biti dobiven nakon što ste odabrali opciju kredita koja vam najviše odgovara.

online kredit u njemačkoj

 

 Opcija za sve vrste kredita pa i one s lošom kreditnom sposobnošću (problemi sa schufom, niska mjesečna primanja…).
Prednosti:
Najveća mogućnost za dobivanje kredita
Kad banka kaže ne, još postoji mogućnost da dobijete kredit
Odluka o kreditu u samo nekoliko sekundi
Krediti za studente, za one na probnom radu, kao i za privremene radnike
Krediti od 1000 – 50000 eura
Rok otplate od 12 – 84 mjeseca
Ponuda nije obvezna te je možete odbaciti
Ako vam ponuda ne bude odgovarala, jednostavno ju odbacite.
portal za usporedbu kredita u njemackoj
Do osobnog kredita u Njemačkoj nikad nije bilo lakše doći. Krediti u Njemačkoj Vam predstavljaju Njemački portal za usporedbu online kredita.
Prednosti:
Širok spektar kreditnih ponuda
U roku od sekunde najpovoljniji kredit
Prvi i potpuno automatski instant kredit
Pogodna za sve skupine ljudi, kao i za bilo koju svrhu npr. auto kredit
Osobni kredit u Njemačkoj za samozaposlene i mala poduzeća
Odaberite kredit koji odgovara vašim potrebama
Bez ikakvih obveza ispunite prijavu i brzo saznajte koje su ponude.
Kredit u Njemačkoj
Do online kredita u samo 3 koraka
kako do kredita u njemackoj
1. korak ispuniti prijavu

 

Izaberete novčani iznos koji vam odgovara, te broj mijeseci koji vam je potreban da vratite taj iznos. Ispunite prijavu tako što će te unijeti svoje podatke koji se od vas zahtjevaju u prijavi.
online krediti u inozemstvu

2. korak čekanje dokumenata i potpisivanje

 

Nakon što ste poslali prijavu čekate odgovor. Za 30 sekundi dobijete odgovor jeste li pogodni za kredit koji tražite. Ako je odgovor pozetivan pošalju vam dokumente da ih potpišete i vratite natrag. U nekim slučajevima samo vam pošalju dokumente. Ovaj dio se razlikuje od banke do banke.
kredit u inozemstvu
3. korak indentifikacija
Ovaj korak je ujedno i zadnji. Obavlja se na dva načina po vašem izboru, tzv. POSTIDENT. Jedan način je da odete do pošte, a drugi video čatom. Nakon toga papire vraćate natrag i novac je na vašem računu u roku od nekoliko radnih dana.
Indentifikacija na 2 načina
kako do kredita u njemackoj
1. Postident video Čatom

 

Na web stranici kredita koji uzimate naći će te sve podatke o ovome, ali ukratko objašnjenje. Za ovu indentifikaciju trebate potovnicu ili osobnu iskaznicu, te kameru i mikrofon (sve imate na mobilnom telefonu ili laptopu). Obavit će te video poziv gdje ćete držati indentifikaciski dokument pored svoje glave tako da vas operater može indentificirati. Ovaj proces traje 2-4 minute. Jako jednostavno i brzo iz udobnosti svoga doma.
online krediti u inozemstvu
2. postident odlaskom u poštu

 

Vrlo jednostavan i brz proces. Potrebna putovnica ili osobna iskaznica. Odete do najbliže pošte te zatražite POSTIDENT. Predate kupon koji ste dobili sa dokumentima (od kredita) koje ste trebali potpisati. Nakon što vas djelatnik identificira pomoću indentifikaciskog dokumenta, sve zajedno šaljete natrag.

Poslovni kredit u Njemačkoj: Dobro za znati

U Njemačkoj poslovni krediti mogu biti osigurani i neosigurani. Neosigurani krediti nemaju kolateral, poput imovine ili opreme, dok osigurani zajmovi imaju. Kamatna stopa i uvjeti kredita određivat će se prema kreditnoj sposobnosti poduzeća i konkretnom paketu kredita.

Ključno je razumjeti da poslovni krediti mogu imati više kamatne stope od osobnih kredita u Njemačkoj budući da zajmodavac preuzima veći rizik financiranjem tvrtke. Nadalje, standardi za kredit tvrtki često su stroži od onih za osobne kredite, a od tvrtki se može zahtijevati da daju više financijskih i operativnih informacija.

 

Preduvjeti za dobivanje poslovnog kredita u Njemačkoj

 

Kako bi se kvalificirala za poslovni kredit u Njemačkoj, tvrtka obično mora zadovoljiti sljedeće kriterije:

 

 1. Poslovni plan: Zajmodavci će htjeti vidjeti detaljan poslovni plan koji ocrtava aktivnosti tvrtke, financijska predviđanja i ambicije.
 2. Financijska izvješća: Kako bi dokazali svoje financijsko zdravlje i sposobnost otplate zajma, poduzeća će morati predočiti financijske dokumente kao što su bilance i izvješća o dobiti.
 3. Vrijeme u poslu: Mnogi zajmodavci žele određeno razdoblje u poslu, općenito najmanje godinu dana.
 4. Godišnji prihod: Zajmodavci obično očekuju određenu razinu godišnjeg prihoda, obično između 50.000 € i 100.000 €, no to može varirati ovisno o zajmodavcu.
 5. Kolateral: Neki zajmodavci mogu trebati kolateral za osiguranje zajma, poput imovine ili opreme.
 6. Vlasništvo i upravljanje: Zajmodavce također može zanimati vlasnička i upravljačka struktura tvrtke.
 7. Usklađenost s poreznim i pravnim propisima: tvrtke moraju pokazati usklađenost sa svim poreznim i pravnim zakonima. 

Važno je napomenuti da različite financijske institucije/banke mogu imati različite zahtjeve i kriterije za poslovne kredite u Njemačkoj. Nadalje, drugi oblici kredita imaju različite kriterije. Uvijek je dobra ideja provjeriti točne kriterije kod željenog zajmodavca.

njemački poslovni kredit

Kreditna povjest i Poslovni kredit u Njemačkoj

Kreditna povijest poduzeća važna je za određivanje kamatne stope na poslovni zajam u Njemačkoj. Zajmodavci koriste kreditna izvješća (SCHUFA) i kreditne ocjene za procjenu kreditne sposobnosti poduzeća. Kreditni rezultat je brojčana vrijednost koja mjeri kreditnu sposobnost poduzeća.

Tvrtke s dobrom kreditnom poviješću i visokim kreditnim rezultatom imaju veću vjerojatnost da će dobiti nižu kamatnu stopu na poslovni Kredit. To je zbog činjenice da se na njih gleda kao na manje rizične zajmoprimce koji će vjerojatnije vratiti kredit na vrijeme.

Tvrtke s lošom kreditnom poviješću i niskim kreditnim rezultatom, s druge strane, obično bi dobile višu kamatnu stopu na poslovni kredit u Njemačkoj. To je zato što se smatraju zajmoprimcima većeg rizika i manje je vjerojatno da će na vrijeme otplatiti kredit koji su uzele.

Kreditna povijest poduzeća često se definira njegovim kreditnim rezultatom, koji je numerički broj koji pokazuje kreditnu sposobnost poduzeća. Kreditna ocjena izračunava se pomoću nekoliko parametara, uključujući povijest plaćanja, iznos duga i trajanje kreditne povijesti.

Kreditni uredi kao što su Creditreform, Schufa i Bisnode obično daju kreditna izvješća i ocjene za tvrtke u Njemačkoj. Zajmodavci mogu koristiti ta izvješća i ocjene za procjenu kreditne sposobnosti poduzeća i postavljanje kamatne stope na kredit.

Ključno je zapamtiti da je dobar kreditni rezultat koristan ne samo za dobivanje poslovnog kredita u Njemačkoj, već i za druge financijske proizvode poput kreditnih kartica i kreditnih linija.

kredit za posao u njemačkoj

Rok otplate za Poslovni kredit u Njemačkoj

Tipično razdoblje povrata poslovnog kredita u Njemačkoj može varirati ovisno o veličini kredita i uvjetima zajmodavca. Razdoblja povrata kredita tvrtki u Njemačkoj mogu varirati od 12 do 120 mjeseci.

Na količinu vremena potrebnog za otplatu kredita tvrtke također utječe vrsta kredita. Kratkoročni krediti obično imaju rok otplate od 12 do 36 mjeseci, dok dugoročni zajmovi mogu imati rok otplate do 120 mjeseci.

U Njemačkoj poslovni krediti često imaju fiksnu ili promjenjivu stopu. Fiksne kamatne stope sugeriraju da kamatna stopa ostaje dosljedna tijekom trajanja kredita. Dok promjenjiva kamatna stopa, kao što naziv implicira, može varirati.

Obično je dobra ideja odabrati vrijeme otplate koje odgovara zajmoprimcu, ali ne tako dugo da podigne ukupni trošak kredita. Obično je dobra ideja ispitati mnoge mogućnosti i odabrati onu koja najbolje odgovara zahtjevima i budžetu dužnika.

poslovni kredit u njemackoj

Proces podnošenja zahtjeva za Poslovni kredit u Njemačkoj

Postupak prijave za poslovni kredit u Njemačkoj razlikuje se ovisno o zajmodavcu i vrsti kredita. Međutim, općenito su sljedeće faze često uključene:

 • Prije nego što zatraže kredit, tvrtke bi trebale prikupiti relevantne informacije i dokumente, kao što su financijska izvješća, porezne evidencije i poslovni plan.
 • Istraživanje: Poduzeća bi trebala istražiti nekoliko mogućnosti zajma i procijeniti uvjete i kamatne stope koje pružaju različiti zajmodavci.
 • Poduzeća mogu podnijeti zahtjev za kredit online ili osobno. Ispunjavanje obrasca za prijavu i podnošenje potrebnih dokumenata, kao što su financijska evidencija i poslovni plan, uobičajeni su koraci u procesu prijave.
 • Pregled: Zajmodavac će ispitati prijavu i popratnu dokumentaciju kako bi procijenio kreditnu sposobnost poduzeća i održivost planiranog projekta.
 • Odobrenje/odbijanje: zajmodavac će odobriti ili odbiti zahtjev za poslovni zajam. Ako je zajam odobren, banka ili zajmodavac će vas obavijestiti o odredbama i uvjetima zajma, uključujući kamatnu stopu i trajanje otplate.
 • Završetak: Ako tvrtka prihvati odredbe i uvjete, potpisat će se ugovor o zajmu, a iznos zajma će biti isplaćen.
online poslovni kredit u njemačkoj

Purposes of business loan in Germany 

Poslovni kredit u Njemačkoj može se koristiti u različite svrhe, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

 • Financiranje nabave opreme za poslovanje
 • Financiranje proširenja ili obnove objekata Vašeg poslovanja
 • Zapošljavanje zaposlenika za poslovanje
 • Financiranje istraživanja i razvoja
 • Financiranje marketinga i oglašavanja
 • Financiranje inventara za poslovanje
 • Financiranje obrtnog kapitala za poslovanje

Općenito se smatra da su poslovni krediti u Njemačkoj fleksibilni i mogu se koristiti u bilo koju svrhu koju tvrtka želi ili hoće. Neki zajmodavci, međutim, mogu nametnuti ograničenja na korištenje novca poslovnog kredita, kao što je zabrana korištenja kredita za špekulativne pothvate ili nezakonite aktivnosti. Ova ograničenja bit će navedena u ugovoru o kredita, koji biste trebali pročitati i razumjeti prije potpisivanja.

Važno je zapamtiti da svrha kredita može utjecati na kamatnu stopu i uvjete. Poslovni zajam u Njemačkoj koji se koristi za određenu svrhu, kao što je nabava opreme ili rast, može, na primjer, imati nižu kamatnu stopu od zajma koji se koristi za druge razloge.

Online poslovni kredit u Njemačkoj

Online poslovni krediti vrsta su kredita koji se može dobiti putem interneta u Njemačkoj. Online zajmodavci, kao što su fintech tvrtke i alternativne platforme za posuđivanje, često nude te kredite.

U Njemačkoj traženje internetskog poslovnog kredita često uključuje ispunjavanje obrasca zahtjeva i elektroničko podnošenje odgovarajućih dokumenata, kao što su financijska evidencija i poslovni plan.

Neki online zajmodavci također koriste digitalne platforme za provjeru identifikacije zajmoprimca. Novac kredita bit će odmah prebačen na bankovni račun zajmoprimca nakon prihvaćanja zahtjeva.

Online poslovni krediti u Njemačkoj prvenstveno su namijenjeni malim i srednjim tvrtkama s brzim i lakim pristupom financiranju. U usporedbi s tradicionalnim bankovnim kreditima, oni često nude bržu i jednostavniju proceduru podnošenja zahtjeva, s manje papirologije i manje preduvjeta.

Online poslovni krediti mogu imati drugačije odredbe i uvjete od uobičajenih bankovnih zajmova, kao što su više kamatne stope ili kraća razdoblja povrata.

Kao rezultat toga, uvijek je dobra ideja ispitati nekoliko mogućnosti i odabrati onu koja najbolje odgovara potrebama i proračunu organizacije. Prije potpisivanja ugovora o zajmu provjerite jeste li pročitali i razumjeli uvjete i odredbe te je li zajmodavac reguliran i ugledan.

by | Jan 22, 2023

uvjeti za kredit u njemačkoj

Uvjeti za kredit u Njemačkoj

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Njemačkoj. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima.
sto je schufa u njemackoj

Što je Schufa?

Schufa ili kreditno istražno poduzeće koje procjenjuje kreditnu sposobnostRiječ je o kreditnoj sposobnosti potencijalnih kupaca kako bi se zaštitili od kreditnih neuspjeha. Ime SCHUFA je nastalo iz fraze “Schutzgemeinschaft für Absatzfinanzierung” (zaštitno udruženje za financiranje prodaje), osnovano 1927. godine.
kreditne kartice u njemackoj

Kreditna ili Prepaid kartica?

Na Njemačkom tržištu postoji nekoliko vrsta kartica. Spomenit ćemo neke od njih. Revolving kreditna kartica je kartica s odobrenim osobnim limitom potrošnje koji predstavlja revolving, odnosno “samoobnavljajući“ kredit. Klijent sukladno svojim željama sam odlučuje o iznosu kredita koji će koristiti, o načinu te o tempu vraćanja kredita.
p2p kredit u njemaćkoj

P2P krediti u Njemačkoj

Peer-to-peer kreditiranje je praksa podudaranja zajmoprimaca i zajmodavaca putem online platformi. Zajmoprimci često mogu brzo pristupiti sredstvima sredstava i obično po nižim kamatnim stopama od onih koje nude njihove lokalne banke, čineći ga privlačnom alternativom zajma za banke.