Кредити во Германија

Понуда и помош при избор на заеми

Фактот дека заемите и кредитите во Германија веќе не се реткост. Сега се подразбира. Но, за што всушност луѓето позајмуваат? Исто така, факт е дека автомобилите особено често се финансираат. 

Купувањето автомобил сè уште е неопходно во сите земји во светот, вклучително и во Германија, особено во руралните средини, за да може непречено да учествувате во секојдневниот живот. Цената на автомобилот во повеќето случаи е толку висока што ретко кој може да си дозволи такво купување од свој џеб без да земе кредит.

Покрај тоа, денес е многу лесно да се земе заем во Германија. Што е заем во Германија? Како да аплицирате за тоа? Ќе се обидеме да одговориме на овие прашања и на многу други прашања поврзани со кредитите во Германија на нашата веб-страница.

Заемите во Германија можат биде корисен начин за покривање на трошоците. Но, пред да аплицирате за заем во Германија, важно е да разберете сè што е поврзано со позајмувањето пари. На нашата страница можете да ги најдете потребните информации и да ја изберете најдобрата опција за вас.
Главна опција
кредитни картички во Германија

Mastercard

 • Најпростиот заем во Германија
 • 0 € годишен надоместок за Mastercard Gold кредитната картичка
 • 7 недели без камата
 • Нема задолжен при преземањето на картичката
 • Надоместок за наплата од 0 € – ширум светот
 • Тоа не е при-пејд картичка
 • слободен
 • Види и самиот.

 

Без никаква обврска!
Никогаш не треба да прифатите понуда, па ако понудата не е задоволителна, едноставно отпуштете ја и нема да ве чини ништо.
заеми за Интернет во Германија

Онлајн кредити во Германија

Интернет-заемите во Германија или заемите во Германија преку Интернет се обични заеми кои имаат една разлика. Разликата е во тоа што кога земате заем преку Интернет во Германија не мора да одите лично во банка.

Направете сè преку Интернет, од удобноста на вашиот дом. Одреди го посакуваниот износ на заемот, пополнете кратка онлајн апликација, доставете ја и почекајте ја понудата.

Германски кредит

Добро е да се знае

Во овој дел од нашиот сајт можете да најдете различни теми поврзани со кредитите во Германија кои можат да ви помогнат да изберете заем, но и да предупредат за разни измами.

Сепак, земањето заем е сериозна одлука. Затоа, одвојте малку време за да ги прочитате темите. Можеби ќе ве спасат од лоши одлуки.

кредитни картички во Германија

Кредитни картички во Германија

Кредитните картички во Германија станаа составен дел од личните финансии бидејќи на многу луѓе во одреден период од животот им треба кредитна картичка за плаќање. Секој пат кога размислувате за трошење пари, треба да ги оцените добрите и лошите страни на користењето на вашата кредитна картичка.

Одговорното користење на кредитните картички е финансиско учење кое ви помага да управувате со вашите лични финансии на добар и ефикасен начин. Подготвивме за вас неколку опции за кредитни картички во Германија.

заем за автомобил во Германија

Заем за автомобил во Германија

Луѓето кои бараат заем за автомобил често започнуваат со контактирање на нивната примарна банка или друга организација за заеми. Во случај да добиете кредит, ризикувате во најлош случај да ве „изгорат“, бидејќи штотуку сте се обратиле на една банка без вистинска споредба. Можеби ќе можевте да направите подобро ако претходно сте користеле платформа за споредба на заемите.

Дилерите на возила нудат и различни можности за финансирање, вклучително и посредување во партнерските банкарски заеми или лизинг (исто така преку партнери), што може да биде добра опција за вас.

Заеми во Германија: Добро е да се знае

Заемите во Германија се договори каде што добивате пари сега и ги враќате подоцна, или во одреден временски период или во паушална сума. За да ги вратите средствата на институцијата или на лицето кое ги дава парите, обично враќате повеќе отколку што добивате. Оваа такса обично се состои од камата и други надоместоци со текот на времето.

Едноставно кажано, заемите ви овозможуваат да ги потрошите парите што ви се потребни сега и да ги враќате во иднина.

Разликата помеѓу заем од кредитна картичка и заем од банка

Често луѓето не ја знаат разликата помеѓу кредитите на кредитни картички и банкарските заеми - долгови кои ги добивате од банката со потпишување договор. Двата заеми се слични и двата се користат за позајмување пари одобрени од банката.

Разликата е во тоа што со кредитите со картички се вадат пари од вашата сметка. Тоа значи дека во повеќето случаи одите во дефицит на вашата сметка одобрена од вашата банка, додека со заеми, односно долгови, кои ги земате во банка, добивате пари на вашата сметка и во зависност од целта можете да направите со неа што сакаш - ти треба.

Вообичаено, кредитите во Германија од банка се подобра опција ако ви требаат повеќе пари поради пониската каматна стапка од кредитите со кредитни картички, бидејќи заемите со кредитни картички во Германија во повеќето случаи имаат повисока каматна стапка, односно треба да платите врати повеќе пари ако позајмиш пари.

кредитна Германија

Како функционираат заемите во Германија

Кога ви требаат пари, побарајте од банката или кој било заемодавач да ви обезбеди средства. За да го направите ова, обично аплицирате или „аплицирате“ за заем, а заемодавачот или банката одлучуваат дали да ја одобрат вашата апликација или не. Заемодавачите или банката донесуваат одлука врз основа на вашата кредитна способност (SCHUFA) - вашите проценки дали да го вратите заемот или не. 

Кредитите во Германија, или вашата кредитна способност зависи од повеќе фактори, а два важни фактори се вашата кредитна историја и приходот што го имате на располагање за да го вратите заемот. 

Како да земете кредит за вработени во Германија

Постојат неколку начини да се подигне заем за вработените во Германија. Ќе ги споменеме двете најпопуларни:

 1. Одење до филијалата
 2. Онлајн апликација за заем

Одење до филијалата

Локалните банки се првите места на кои многу луѓе мислат кога размислуваат да подигнат заем во Германија. Се разбира, ова е нормално размислување бидејќи ако веќе сте клиент на банка, ја знаете нивната работа и тоа обезбедува одредена сигурност во главата на една личност. Впрочем, се работи за пари.

Ако аплицирате таму, најверојатно ќе се сретнете лице в лице со службеник за заем, искуството ќе биде лично, а службеникот лесно може да ве води низ процесот на аплицирање. Во споредба со другите опции, банките обично имаат повисоки кредитни квалификации или кредитни услови. Меѓутоа, ако веќе сте клиент, банката би можела да ви ги скрати документите кога земате заем во Германија. 

Сепак, иако ова е лесен начин, каматната стапка во вашата локална банка е често премногу висока. Ви препорачуваме да ги посетите другите банки и да ги видите понудите што ги нудат за да можете да ја искористите најдобрата понуда за вас. Одењето во повеќе банки е досадно и одзема многу драгоцено време, а ние можеме да ви препорачаме подобра опција. Така доаѓаме до втората опција за земање кредит во Германија, а тоа е онлајн апликација за кредит. 

 

германски кредит

Онлајн апликација за заем во Германија

Ако се прашувате како да земете заем во Германија, онлајн кредитите се опција за вас. Ова е уште еден популарен начин да се земе заем во Германија. Денес, можете да добиете речиси сè преку Интернет, а тоа вклучува купување куќа, купување автомобил, започнување бизнис, а со тоа и земање кредит преку Интернет.

Онлајн заеми ќе ви овозможи да го завршите процесот на аплицирање за заем преку Интернет, од удобноста на вашиот дом, од споредување стапки до аплицирање и примање средства. Обично можете да добиете сопствен заем и да управувате со вашата сметка без да одите во филијала на банка. Некои онлајн заеми во Германија може да се одобрат толку брзо што е потребно помалку време за да земете онлајн заем отколку што е потребно за да се вози до филијала на банка.

Како и со секој финансиски производ, треба добро да ја истражите компанијата со која работите и да бидете сигурни дека заемот ви одговара.

брз заем во Германија

Какви видови заеми имаме во Германија

Имаме неколку видови на заеми во Германија, а ќе наведеме некои од нив:

 • Приватни заеми или заеми за бесплатно користење;
 • Заеми за возила;
 • Кредити за изградба или купување на недвижен имот;
 • Репрограмирање заеми;
 • Деловен заем.

Приватен заем во Германија или заем за бесплатно користење

Приватен заем во Германија е заем што го користат приватни лица за бесплатно користење. Овие заеми се ненаменски и можете да ги користите за секаква намена. Приватен заем во Германија често се користи за финансирање патувања, поголеми апарати, мебел, школување и мали реновирање или купување автомобили.

Максималниот износ што треба да се одобри во повеќето случаи е до 60000 евра. Ако сакате да купите земја, куќа или можеби стан надвор од Германија, тогаш ова е исто така опција за вас. 

 

Кредит за автомобил во Германија

Заем за возило или заем за автомобил е заем на рати со одредена цел што можете да го искористите за да купите возило (на пр. автомобил, мотор или подвижен дом). Во повеќето случаи автомобилски кредити тие се поевтини од кредитите на рати за бесплатно користење (Приватен кредит). Бидејќи финансираното возило нуди дополнителна сигурност на заемодавачот.

Кредит за автомобил во Германија има предност што можете да го купите возилото од дилер со еднократна наплата без рати и често да ги искористите попустите во готовина (намалување на цената до 20%).

Кредити за изградба или купување на недвижен имот во Германија

Кредитот за изградба или купување на недвижен имот е широк поим во Германија кој се однесува на заем кој се користи за финансирање, односно купување стан, куќа или друг имот, како и негова изградба.

Имаме неколку важни факти:

  • Со станбен кредит добивате кредит од вашата банка што го враќате на рати (плус камата).
  • Кредитите за недвижнини во Германија се наменски, така што кредитот можете да го искористите само за договорената намена.
  • Банките најчесто одобруваат кредити за изградба на куќа или купување недвижен имот.
  • Кредитот за недвижен имот може да се користи и за последователно финансирање или - во посебни случаи - за модернизација или реновирање.
  • При пресметката, посебно внимание треба да се посвети на неговиот коефициент на капитал, ефективната годишна каматна стапка за заемот за недвижности и рокот на достасување.

Репрограмирање заеми во Германија

Ако имате проблеми со отплата на долговите, репрограмирање на заем може да биде добра опција. Тоа ви овозможува да ги консолидирате сите ваши тековни заеми во еден заем со поприфатливи месечни отплати, обично на подолг период.

Доколку сте земале заем со висока каматна стапка, можете да се обидете да најдете понуда со пониска каматна стапка со помош на порталот за споредба на кредитите. Доколку успеете да најдете таква понуда, земете ја сумата што ја должите за стариот заем, отплатете ја и продолжете да го враќате кредитот со пониска каматна стапка, што доведува до на крајот да вратите помала сума пари отколку што би вратиле за стариот. заем. Ако сакате да презакажете заем, можете да најдете опции за тоа овде.

кредити за работа во Германија

Бизнис кредити во Германија

Деловните кредити во Германија често се бараат за средства или инвестиции кои ќе се користат во вашиот бизнис. Деловен заем затоа, тој е директно поврзан со вашиот проект: погоден е за набавка на стоки и материјали и за надминување на финансиски проблеми. PКредитот што е погоден за долгорочни инвестиции може да се користи за купување машини, предфинансирање на стоки или финансиско дигитализација. Станува збор за започнување нов бизнис и негово развивање.

Кои се условите за заем во Германија

Заемите во Германија функционираат на ист начин како и на кое било друго место во светот: добивате пари од заемодавачот и се согласувате за месечната стапка на отплата. Заемодавачот заработува пари од овој аранжман со додавање на провизија на износот на заемот, кој ќе се додаде на секоја рата што ќе ја отплатите.

Генерално, стапката ја претставува довербата на заемодавачот во вас, како и ризиците што ги презема со тоа што ви дава пари. Стапката е многу помала кога опасностите се минимални. Тековната плата, брачниот статус, возраста, здравствениот профил, заштедите, обврзниците, акциите, сопственоста на имот и други извори на приход се сите работи што давателот ги зема предвид.

Постојат неколку стандарди што мора да ги исполните за да добиете заем во Германија. Мора да ги исполнувате овие барања:

 • Мора да живеете во Германија.
 • Мора да имате над 18 години.
 • Бидете подготвени да обезбедите постојан и значаен извор на приход (3 последни платен список за вработените, до две години биланс за хонорарците)
 • Да се ​​биде во можност да се претстави добар резултат SCHUFA.

Врз основа на вашата земја на потекло, можете да верувате дека оваа истрага е или многу наметлива или прилично рутинска. Важно е да се напомене дека Германците не се големи љубители на кредити, ниту пак должат пари на други.

Тие се познати по тоа што не ги поседуваат своите домови, не користат кредитни картички. Тие имаат сооднос долг/приход на кој се восхитуваат многу земји ширум светот. Како резултат на тоа, кредиторите се особено внимателни кога станува збор за кредитирање во Германија.

Можете да аплицирате за заем лично, по пошта или по факс. Многу банки исто така ви дозволуваат да ја поднесете вашата апликација преку Интернет. За ова, препорачливо е да користите калкулатор за заем бидејќи ќе можете да оцените различни понуди и да ја изберете најдобрата банка. Потоа можете да ја поднесете вашата апликација онлајн преку нашата веб-страница.

Барање за заем за вработени во Германија

Доколку сакате да земете заем од банка, прво мора да пополните барање за заем. Ова се испраќа до банката, која одредува дали се квалификувате за заемот.

Следниве информации често се вклучени во барањето за заем за вработени во Германија:

 • Вкупен износ на заемот
 • Посакувана должина на заемот
 • Потребни рати за заем
 • Доколку е применливо, закажан почеток
 • отплати на заеми
 • Внесување лични податоци (лични податоци, финансиска состојба)

Треба да се нагласи дека од потенцијалниот заемопримач ќе се бара да приложи документација која ја докажува неговата кредитоспособност како и неговата финансиска состојба. Добар кредитен рејтинг е особено неопходен за финансирање.

Во договорот за заем, заемопримачот добива образец за лична самопроценка. Сите факти дадени во оваа форма мора да бидат потврдени. Како резултат на тоа, од клучно значење е да обезбедите точни информации за себе.

Понатаму, заемодавачот ќе побара информации од SCHUFA за да ја утврди кредитната способност на апликантот. Како резултат на тоа, повторно проверете ги вашите записи SCHUFA за да се уверите дека сите претходни заеми се отплатени.

Можете да аплицирате за заем лично, по пошта или по факс. Многу банки исто така ви дозволуваат да ја поднесете вашата апликација преку Интернет. За ова, препорачливо е да користите калкулатор за заем бидејќи ќе можете да оцените различни понуди и да ја изберете најдобрата банка. Потоа можете да ја поднесете вашата апликација онлајн преку опциите дадени погоре.

условите за заем во Германија

Кредити во Германија од приватни кредитори

Ова е релативно нова опција на пазарот, но вреди да се размисли. Наместо една голема банка да ви позајмува пари, група приватни лица ги здружуваат своите средства. Поради каматната стапка, тие можат да ја зголемат својата инвестиција кога ќе ги отплатите вашите исплати. Peer-to-peer кредит е термин кој се користи за опишување на овој тип на заем.

Кредити во Германија со многу краток рок

Честопати, краткорочните заеми во Германија се опција која ви е потребна по неочекувани трошоци, како што е плаќање на депозит за изнајмен стан во Германија. Иако вообичаено се препорачува да побарате поддршка од пријателите и роднините во вакви ситуации, постојат неколку портали кои можат да ви помогнат доколку брзо ви треба мала сума пари.
Иако каматните стапки се малку повисоки од оние на долгорочните кредити, плаќањето се врши само еднаш месечно, со што се намалува ризикот од одлевање.

Кредитност во Германија (Шуфа во Германија)

Некои заеми во Германија, без оглед на видот на заемот, ја земаат предвид вашата кредитна способност, додека други не.
Кога ќе го направат тоа им оди во прилог на луѓе со силни SCHUFA резултати затоа што тогаш се намалува каматата. Ова се нарекува bonitätsabhängig (во зависност од кредитната способност) или bonitätsunabhängig (без оглед на кредитната способност).
Ако имате низок рејтинг SCHUFA, ова е важен концепт што треба да го знаете; барајте заеми кои не го земаат ова предвид.

P2p кредит во Германија

Зошто да земете заем во Германија?

Постојат неколку причини зошто можеби ќе ви треба заем во Германија. Вашите животни проекти ќе се менуваат како што ќе напредува вашиот живот како странец. Како резултат на тоа, можеби ќе ви треба хипотека за да купите куќа, заем за да купите автомобил или мала сума пари за да ја реализирате вашата деловна идеја. Што и да е, пристапот кон ова застрашувачко прашање е доста предизвик, особено кога ќе се додадат германските банкарски услови!

Банките сакаат долгорочни односи со своите клиенти, што значи дека сакаат тие да останат во Германија уште многу години. Германија е позната по својата стабилна средина и перспективна иднина. Ова ја зголемува веројатноста дека ќе можете да го вратите вашиот заем.

Можеби е потешко за некои од вас да добијат заем во Германија како странец затоа што нашето пристигнување во Германија резултираше во нерешена ситуација која првично му наштети на нашиот резултат SCHUFA. Потребно е време да застанеме на нозе, а во меѓувреме можеби сме оставиле неплатени трошоци.

Подолу се дадени некои од причините зошто треба да земете заем

Некој може да побара приватен кредит ако наскоро ви требаат пари за да ги покриете трошоците, неочекуван трошок или нешто друго што бара брзо внимание. Повеќето финансиски институции нудат онлајн формулари за да ви помогнат да дознаете дали сте одобрени за неколку минути. Според вашиот заемодавач, можете да ги добиете средствата истиот ден или во текот на неколку работни дена.

Износот на заемот може да се искористи за консолидирање на долговите, особено долгот со кредитна картичка. Тоа е и една од најчестите причини за земање личен заем. Личните заеми во Германија имаат пониски каматни стапки од кредитните картички, особено ако имате добар кредит. Најдобрите лични заеми во Германија имаат каматни стапки од 2,5%, што е далеку пониско од двоцифрените проценти што ги наплатуваат повеќето кредитни картички. Можете да добиете личен заем, да го исплатите салдото на вашата кредитна картичка, а потоа да направите една месечна исплата на вашата нова институција за заем.

Можеби дури и нема да мора да покривате некои значителни такси ако се преселите во близина на местото каде што живеете сега. Меѓутоа, ако го напуштате градот, можеби ќе ви требаат дополнителни средства за да ги покриете трошоците за преместување. Преместувањето на долги растојанија вклучува плаќање за пакување залихи, потенцијално ангажирање луѓе да се преселат и транспортирање на вашата стока на нова локација.

Приватните заеми во Германија, исто така, може да се користат за да се помогне да се најде нов дом. Ако откриете стан, на пример, можеби ќе треба да платите за првиот месец, последниот месец и депозит. Можеби ќе ви требаат и средства за да го опремите вашиот нов стан.

Ова се сите причини зошто заемите во Германија би биле добра опција за вас, доколку сте заинтересирани за заеми во Австрија можете да ја посетите ATCredit , а доколку сте заинтересирани за кредити во други европски земји, можете да ја посетите areainfinance.com

услови за заем во германија

Услови на кредит во Германија

Може да има многу причини за земање заеми во Германија. Можеби треба да купите куќа, можеби автомобил или ви требаат пари за да ја започнете вашата бизнис идеја. Сето тоа звучи добро, но за тоа треба да знаете неколку работи за кредитите.

што е шуфа во Германија

Што е Шуфа?

Шуфа или компанија за кредитни истражувања проценува кредитна способностСтанува збор за кредитоспособноста на потенцијалните купувачи да се заштитат од неуспеси во кредитите. Ime SCHUFA потекнува од фразата „Schutzgemeinschaft für Absatzfinanzierung“ (Заштитно здружение за финансирање на продажба), основана во 1927 година.

кредитни картички во Германија

Кредитна или припејд картичка?

Постојат неколку видови на картички на германскиот пазар. Ние ќе споменеме некои од нив. Револвинг кредитна картичка е картичка со одобрено ограничување за лични трошоци кое претставува револвинг или само-развој на кредит. Клиентот, според неговите желби, одлучува за висината на заемот што ќе го користи, за тоа како и за тоа како да го отплати заемот.

p2p заем во Германија

P2P заеми во Германија

Заеми меѓу заеми е практика на совпаѓање на должници и заемодаватели преку онлајн платформи. Заемопримачите честопати можат брзо да пристапуваат до средства и обично со пониски каматни стапки од оние што ги нудат нивните локални банки, што го прави атрактивна алтернатива за заем за банките.