Krediti za strance u Njemačkoj

Dobrodošli u naš sveobuhvatni vodič o kreditima za strance u Njemačkoj! Ako razmišljate o uzimanju kredita u ovoj zemlji, na pravom ste mjestu. U ovom članku ćemo istražiti različite aspekte kredita u Njemačkoj, uključujući prednosti i mane, uvjete koje stranci trebaju ispuniti te mogućnosti za uzimanje kredita.

Osim toga, ponudit ćemo vam nekoliko portala gdje možete pronaći i usporediti razne kreditne ponude kako biste donijeli najbolju odluku za vaše potrebe. Neka vaša financijska pustolovina u Njemačkoj započne s ovim korisnim vodičem!

Mogućnosti za uzimanje kredita

Osobni krediti u Njemačkoj

U Netkredit24 možete pronaći kreditni kalkulator koji će vam pronaći odgovarajući kredit između 1.000 i 250.000 eura. Sve što trebate učiniti je ispuniti kratki obrazac na web stranici sa svojim kontakt podacima, iznosom kredita koji želite i rokom otplate.
Prednosti:
Sve vrste kredita
Uvijek omogućuje najbolju kamatnu stopu
Povoljan kredit za kupnju nekretnine
Krediti od 1000 – 250000 eura
Rok otplate od 1 do 10 godina
Mogući su i krediti na rate bez Schufe
Uvijek odlučujete 100% sami
Ako vam ponuda ne bude odgovarala, jednostavno ju odbacite.

Nakon što ispunite upitnik, dobiti ćete preliminarnu procjenu hoće li vaš zahtjev za kredit biti prihvaćen ili ne.

Vaši osobni podaci neće biti proslijeđeni trećim stranama bez vašeg pristanka. 

Taj će pristanak biti dobiven nakon što ste odabrali opciju kredita koja vam najviše odgovara.

portal za usporedbu kredita u njemackoj
Do osobnog kredita u Njemačkoj nikad nije bilo lakše doći. Krediti u Njemačkoj Vam predstavljaja ponajbolji kreditni kalkulator u  Njemačkoj za usporedbu kredita.
Prednosti:
Širok spektar kreditnih ponuda
U roku od sekunde najpovoljniji kredit
Prvi i potpuno automatski instant kredit
Pogodna za sve skupine ljudi, kao i za bilo koju svrhu npr. auto kredit
Osobni kredit u Njemačkoj za samozaposlene i mala poduzeća
Odaberite kredit koji odgovara vašim potrebama
Bez ikakvih obveza ispunite prijavu i brzo saznajte koje su ponude.

Krediti za strance u Njemačkoj: Sve što trebate znati

SADRŽAJ
2
3

U ovom članku ćemo govoriti o kreditima za strance u Njemačkoj. Naučit ćete o prednostima i manama uzimanja kredita, uvjetima koje stranac treba ispuniti, mogućnostima, te gdje ga uzeti – direktno u banci ili putem online kredita. Također ćemo istražiti što sve stranac može raditi s kreditom u Njemačkoj i na što obratiti pozornost prilikom uzimanja kredita.

Prednosti uzimanja kredita za strance u Njemačkoj

 1. Povoljni uvjeti: Njemačke banke nude povoljne kamatne stope i fleksibilne uvjete otplate za strance.
 2. Raznovrsnost kredita: Postoji širok spektar kredita dostupnih strancima, uključujući stambene, poslovne, osobne i brze kredite.
 3. Jednostavnost postupka: Postupak prijave za kredit je obično jednostavan, s mnogo banaka koje nude online platforme za brzo i jednostavno apliciranje.

Mane uzimanja kredita za strance u Njemačkoj

 1. Zahtjevi za dokumentaciju: Stranci moraju pružiti dodatnu dokumentaciju, kao što su dokazi o dohotku i boravištu, što može otežati postupak odobravanja kredita.
 2. Visoke kamatne stope: U nekim slučajevima, stranci mogu doživjeti više kamatne stope nego državljani Njemačke, zbog većeg rizika koji banke percipiraju.
 3. Jezična barijera: Komunikacija s bankama može biti teška ako ne govorite njemački jezik.

Uvjeti koje stranac treba ispuniti

Stranci koji žele podići kredit u Njemačkoj moraju ispuniti sljedeće uvjete:

 1. Osigurana prijava boravka: Potrebna je važeća prijava boravka (Aufenthaltstitel) koja omogućuje rad i boravak u Njemačkoj.
 2. Redoviti prihod: Dokaz o redovitom prihodu ili zaposlenju potreban je za odobravanje kredita.
 3. Dobar kreditni rejting: Njemačke banke provjeravaju kreditni rejting (Schufa) kako bi procijenile vašu sposobnost otplate kredita. Dobar kreditni rejting povećava šanse za odobravanje kredita po povoljnim uvjetima.
 4. Dokumentacija: Morat ćete pružiti dokumentaciju kao što su osobni identifikacijski dokumenti, dokazi o dohotku, ugovor o najmu ili dokaz o nekretnini, te eventualno dodatni dokumenti, ovisno o vrsti kredita.

  Mogućnosti: Gdje uzeti kredit – direktno u banci ili putem online kredita?

  Stranci imaju nekoliko mogućnosti za uzimanje kredita u Njemačkoj:

  1. Tradicionalne banke: Možete posjetiti lokalnu njemačku banku i aplicirati za kredit direktno. Ovo je često povoljna opcija ako već imate otvoren račun u toj banci.
  2. Online krediti: Mnoge njemačke banke nude online platforme za prijavu za kredite. Ovaj pristup je brz, jednostavan i često dolazi s konkurentnim kamatnim stopama. Također, postoje usluge koje uspoređuju kredite različitih banaka kako biste pronašli najbolju ponudu za vaše potrebe.
  3. Kreditni posrednici: Kreditni posrednici, kao što su nezavisni financijski savjetnici, mogu vam pomoći u pronalaženju najbolje ponude za vaše potrebe. Oni obično surađuju s mnogim bankama i mogu pregovarati o povoljnim uvjetima kredita.

  Što sve stranac može raditi s kreditom u Njemačkoj?

  Krediti za strance u Njemačkoj mogu se koristiti za razne svrhe, uključujući:

  1. Stambeni krediti: Kupnja, izgradnja ili renoviranje nekretnina.
  2. Krediti za automobile: Kupnja novog ili rabljenog vozila, bilo putem kredita za auto ili leasinga.
  3. Osobni krediti: Financiranje privatnih potreba, poput putovanja, obrazovanja, medicinskih troškova ili konsolidacije dugova.
  4. Poslovni krediti: Financiranje poslovnih projekata, nabave opreme ili obrtnog kapitala.
kredit u njemačkoj za strance

Na što stranac treba obratiti pozornost prilikom uzimanja kredita?

Prilikom uzimanja kredita u Njemačkoj, stranci bi trebali obratiti pozornost na sljedeće:

 1. Kamatne stope: Uspoređivanje kamatnih stopa različitih banaka i kreditnih ponuda može vam pomoći u pronalasku najpovoljnijih uvjeta.
 2. Uvjeti otplate: Provjerite mogu li se uvjeti otplate prilagoditi vašim potrebama i financijskoj situaciji. To uključuje trajanje otplate, mogućnost prijevremenog otplate i fleksibilnost mjesečnih rata.
  1. Dodatni troškovi: Obratite pažnju na dodatne troškove koji se mogu pojaviti, poput naknada za obradu, osiguranja ili provizija za posrednike.
  2. Prilagodba valute: Ako primate dohodak u drugoj valuti, razmislite o mogućim promjenama tečaja koje mogu utjecati na vašu sposobnost otplate kredita.
  3. Kreditna zaštita: Razmotrite dodatno osiguranje koje može pokriti otplate kredita u slučaju nezaposlenosti, bolesti ili smrti.
  4. Razumijevanje ugovora: Prije potpisivanja ugovora o kreditu, pobrinite se da razumijete sve uvjete i obveze. Ukoliko je potrebno, zatražite pomoć od stručnjaka ili prevoditelja.

  U zaključku, uzimanje kredita kao stranac u Njemačkoj nudi brojne mogućnosti i prednosti. Međutim, važno je biti svjestan potencijalnih izazova i pažljivo usporediti različite ponude kako biste pronašli najbolju opciju za vaše potrebe.

  Također, pobrinite se da ispunjavate sve uvjete i da ste upoznati sa svim obvezama koje proizlaze iz ugovora o kreditu. Ako slijedite ove smjernice, uspješno ćete moći ostvariti svoje financijske ciljeve u Njemačkoj.

Krediti u Njemačkoj

Krediti U Njemačkoj VAŠ PUT DO IDEALNOG KREDITAČinjenica da zajmovi krediti i u Njemačkoj više nisu rijetkost. To se sada se podrazumijeva. No, za što se zapravo ljudi zadužuju? Činjenica je i da se posebno često financiraju automobili.  Kupnja automobila i dalje je...

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA je ključna komponenta financijskog sustava u Njemačkoj, a u ovom ćemo članku detaljno istražiti što je točno SCHUFA, zašto je važna i kako je možete poboljšati. Također ćemo se baviti kreditnim rejtingom i SCHUFA-om te kako to utječe na uzimanje kredita.

Refinanciranje kredita u Njemačkoj

Refinanciranje kredita u Njemačkoj može vam pomoći u postizanju financijskih ciljeva i osiguravanju boljih uvjeta za vaš kredit. U ovom članku istražujemo ključne aspekte procesa, uključujući razmatranje kreditnog rejtinga, kamatnih stopa i ponuđenih opcija. Također pružamo odgovore na često postavljana pitanja i savjete za pregovaranje s bankama i financijskim institucijama. S ovim vodičem, bit ćete bolje pripremljeni za refinanciranje kredita i ostvarivanje svojih financijskih ciljeva u Njemačkoj.

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Bilo da ste novi u Njemačkoj ili tražite način da financirate svoje projekte, ovaj će vam vodič pružiti sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke. Razumijevanje kreditnih opcija ključno je za uspješno upravljanje financijama i ostvarenje financijskih ciljeva. Neka vam naš članak posluži kao temelj za navigaciju svijetom gotovinskog kredita u Njemačkoj.

Dobro za znati

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Njemačkoj. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima. Uvjeti za kredit u Njemačkoj su vrlo bitna stavka koju trebate dobro poznavati prije zahtjeva za kredit u Njemačkoj.

Portali za uzimanje kredita u Njemačkoj

Kako biste lakše pronašli i usporedili različite kreditne ponude u Njemačkoj, predstavljamo vam nekoliko portala koji će vam pomoći u tom procesu:

 1. Krediti u Njemačkoj: Ovaj portal pruža sveobuhvatne informacije o kreditima u Njemačkoj, uključujući vrste kredita, uvjete i korake koje trebate poduzeti kako biste aplicirali za kredit kao stranac.
 2. Kreditne kartice u Njemačkoj: Ako tražite informacije o kreditnim karticama u Njemačkoj, ovaj portal će vam pružiti sve potrebne detalje o ponudama, uvjetima i pogodnostima različitih kreditnih kartica.
 3. Kreditni kalkulator u Njemačkoj: Korištenje kreditnog kalkulatora može vam pomoći u izračunavanju vaših mjesečnih rata, ukupnog iznosa otplate te kamatnih stopa. Ovaj portal nudi jednostavan kreditni kalkulator za različite vrste kredita u Njemačkoj.
 4. Vrste kredita u Njemačkoj: Ovaj portal pruža detaljan pregled različitih vrsta kredita koji su dostupni strancima u Njemačkoj, uključujući stambene, auto, osobne i poslovne kredite.
 5. Brzi krediti u Njemačkoj: Ako vam je potrebna hitna financijska pomoć, brzi krediti mogu biti odlična opcija. Ovaj portal će vam pružiti informacije o uvjetima, kamatnim stopama i vremenu isplate brzih kredita u Njemačkoj.
 6. Otvorite račun u Njemačkoj: Kako biste lakše aplicirali za kredit u Njemačkoj, preporučuje se otvaranje računa u njemačkoj banci. Ovaj portal pruža sve informacije koje vam trebaju kako biste uspješno otvorili račun.

Korištenje ovih portala olakšat će vam proces pronalaženja i uspoređivanja kreditnih ponuda u Njemačkoj. Imajući sve potrebne informacije na jednom mjestu, moći ćete donijeti informiranu odluku prilikom odabira kredita koji najbolje odgovara vašim potrebama i financijskoj situaciji.

Online krediti vs. Krediti u banci

Prilikom odlučivanja o uzimanju kredita u Njemačkoj, važno je razmotriti želite li aplicirati za kredit online ili direktno u banci. Obje opcije imaju svoje prednosti i nedostatke:

Online krediti: Prednosti:

 • Brz i jednostavan proces apliciranja
 • Uspoređivanje različitih ponuda na jednom mjestu
 • Fleksibilnost u pogledu vremena i mjesta apliciranja

Nedostaci:

 • Moguća manja osobna podrška
 • Potencijalno visoke kamatne stope za klijente s lošim kreditnim rejtingom
 • Mogućnost prevare ili neetičkih poslovnih praksi

Krediti u banci:

Prednosti:

 • Osobna podrška i savjetovanje
 • Mogućnost pregovaranja o uvjetima kredita
 • Veća sigurnost i transparentnost

Nedostaci:

 • Duži proces apliciranja
 • Manji broj ponuda za usporedbu
 • Potreba za fizičkim dolaskom u poslovnicu banke

Kako biste odlučili koja opcija vam najbolje odgovara, razmislite o vašim prioritetima i potrebama. Ako vam je važna brzina i praktičnost, online krediti mogu biti idealna opcija. S druge strane, ako želite osobnu podršku i savjetovanje te sigurnost, razmotrite apliciranje za kredit direktno u banci.

Zaključak

Uzimanje kredita kao stranac u Njemačkoj može biti izazovno, ali uz prave informacije i alate, možete pronaći kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama i financijskoj situaciji. Istražite različite mogućnosti, usporedite ponude i uvjete te razmotrite online kredite u odnosu na kredite u banci kako biste donijeli najbolju odluku za sebe. Sretno u vašoj potrazi za idealnim kreditom u Njemačkoj!

by | Apr 22, 2023

Povezani Članci

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA je ključna komponenta financijskog sustava u Njemačkoj, a u ovom ćemo članku detaljno istražiti što je točno SCHUFA, zašto je važna i kako je možete poboljšati. Također ćemo se baviti kreditnim rejtingom i SCHUFA-om te kako to utječe na uzimanje kredita.

Refinanciranje kredita u Njemačkoj

Refinanciranje kredita u Njemačkoj

Refinanciranje kredita u Njemačkoj može vam pomoći u postizanju financijskih ciljeva i osiguravanju boljih uvjeta za vaš kredit. U ovom članku istražujemo ključne aspekte procesa, uključujući razmatranje kreditnog rejtinga, kamatnih stopa i ponuđenih opcija. Također pružamo odgovore na često postavljana pitanja i savjete za pregovaranje s bankama i financijskim institucijama. S ovim vodičem, bit ćete bolje pripremljeni za refinanciranje kredita i ostvarivanje svojih financijskih ciljeva u Njemačkoj.

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Bilo da ste novi u Njemačkoj ili tražite način da financirate svoje projekte, ovaj će vam vodič pružiti sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke. Razumijevanje kreditnih opcija ključno je za uspješno upravljanje financijama i ostvarenje financijskih ciljeva. Neka vam naš članak posluži kao temelj za navigaciju svijetom gotovinskog kredita u Njemačkoj.