Kako podići kredit u Njemačkoj

Dobrodošli u naš sveobuhvatni vodič o podizanju kredita u Njemačkoj! Bez obzira na vaše financijske potrebe, u ovom ćemo blog postu istražiti različite mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju.

Od uvjeta kredita do vrsta kredita koje možete podići, sve ćemo pokriti kako biste lakše donijeli odluku o najboljoj opciji za vas.

Pročitajte dalje kako bismo vam pomogli pronaći pravi kredit koji će vam omogućiti da ostvarite svoje ciljeve i osigurate svoju financijsku budućnost.

Neke od opcija za Vas

Smava

Smava je popularan njemački portal za kredite koji pruža korisnicima jednostavan pristup usporedbi i odabiru kredita. Neki od glavnih prednosti Smave uključuju:

 • Širok raspon kredita: Smava nudi kredite u rasponu od 1.000 do 120.000 eura, što znači da možete pronaći kredit koji odgovara vašim potrebama, bez obzira na iznos koji tražite.
 • Usporedba kamatnih stopa: Smava omogućuje korisnicima brzo i jednostavno uspoređivanje kamatnih stopa različitih banaka i financijskih institucija, što vam pomaže pronaći najpovoljniji kredit.
 • Personalizirane ponude: Na temelju vaših podataka i kreditne sposobnosti, Smava će vam predstaviti personalizirane ponude od različitih pružatelja kredita, čime ćete uštedjeti vrijeme u istraživanju i odabiru najbolje opcije.
 • Besplatna usluga: Korištenje Smave je besplatno za korisnike, što znači da možete istražiti i usporediti kredite bez dodatnih troškova.
 • Sigurnost i transparentnost: Smava pruža sigurnu platformu za podnošenje zahtjeva za kredit te se obvezuje na transparentnost u vezi s uvjetima kredita, kamatnim stopama i naknadama, što vam pomaže donijeti informiranu odluku.

Korištenjem Smave, korisnici mogu jednostavno pregledati i usporediti različite kredite te pronaći onaj koji najbolje odgovara njihovim financijskim potrebama i situaciji.

Auxmoney

Auxmoney je još jedan popularan njemački portal za kredite koji povezujuje zajmoprimce s institucionalnih investitorima. Neki od glavnih prednosti Auxmoney-a uključuju:

 • Raspon kredita: Auxmoney nudi kredite u rasponu od 1.000 do 50.000 eura, pružajući širok izbor opcija za korisnike s različitim potrebama za financiranjem.
 • Alternativa bankama: Kao peer-to-peer platforma, Auxmoney pruža alternativu tradicionalnim bankama, što može biti pogodno za korisnike koji ne zadovoljavaju uvjete za kredite u bankama ili traže fleksibilnije opcije.
 • Brzi i jednostavni proces: Auxmoney omogućuje brzo i jednostavno podnošenje zahtjeva za kredit putem svoje online platforme. Proces je obično brži od procesa kod tradicionalnih banaka, što znači da možete brže dobiti potrebna sredstva.
 • Transparentnost: Auxmoney se obvezuje na transparentnost u vezi s uvjetima kredita, kamatnim stopama i naknadama, što korisnicima pomaže donijeti informiranu odluku o kreditu koji najbolje odgovara njihovim potrebama.
 • Pristup zajmovima za širok spektar korisnika: Auxmoney omogućuje pristup kreditima za širok spektar korisnika, uključujući samozaposlene, freelancere i one s manje savršenom kreditnom sposobnošću.

Korištenjem Auxmoney-a, korisnici mogu pronaći kredit koji najbolje odgovara njihovim financijskim potrebama i situaciji, s naglaskom na fleksibilnost i transparentnost. Više informacija možete pronaći na sljedećem linku: Auxmoney

Netkredit24

Netkredit24 je renomirani  portal za kredite koji posluje u Njemačkoj i koji pruža korisnicima mogućnost usporedbe i odabira najbolje opcije kredita. Prednosti Netkredit24 uključuju:

 • Raspon kredita: Netkredit24 nudi kredite u rasponu od 500 do 120.000 eura, omogućavajući vam da pronađete kredit koji odgovara vašim financijskim potrebama.
 • Jednostavna usporedba: Netkredit24 vam omogućuje brzo i jednostavno uspoređivanje kredita različitih pružatelja, pomažući vam da pronađete najpovoljniji kredit s najnižom kamatnom stopom i najboljim uvjetima.
 • Besplatna usluga: Korištenje Netkredit24 je besplatno za korisnike, što znači da možete istražiti i usporediti kredite bez dodatnih troškova.
 • Sigurnost i zaštita podataka: Netkredit24 pruža sigurnu i zaštićenu platformu za pretragu i podnošenje zahtjeva za kredit, štiteći vaše osobne podatke u skladu s njemačkim i europskim propisima o zaštiti podataka.
 • Brzi odgovori: Netkredit24 olakšava brzo dobivanje informacija o ponuđenim kreditima, omogućujući vam da brzo donesete odluku i dobijete potrebna sredstva u što kraćem roku.

Korištenjem Netkredit24 portala, možete jednostavno pregledati i usporediti različite kredite te pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim financijskim potrebama i situaciji. Za više informacija, posjetite Netkredit24.

Kako podići kredit u Njemačkoj

Kada živite u Njemačkoj ili razmišljate o preseljenju, možda će vam biti potreban kredit. Srećom, Njemačka nudi širok spektar mogućnosti za financiranje. U ovom blog postu, istražit ćemo sve mogućnosti kako biste lakše donijeli odluku o najboljoj opciji za vas. Od uvjeta kredita do vrsta kredita koje možete podići, sve ćemo pokriti.

Uvjeti kredita u Njemačkoj

Njemačke banke nude različite vrste kredita s različitim uvjetima, kao što su kamatne stope, rok otplate, itd. Važno je razumjeti ove uvjete kako biste pronašli najpovoljniju opciju za vaše potrebe. Evo nekoliko ključnih čimbenika koje trebate uzeti u obzir:

 1. Kamatna stopa: Kamatne stope mogu varirati ovisno o vrsti kredita, vašoj kreditnoj sposobnosti i banci. Usporedite ponude različitih banaka kako biste pronašli najnižu kamatnu stopu.
 2. Rok otplate: Duljina vremena u kojem morate vratiti kredit također može varirati. Rokovi otplate mogu biti kratkoročni (nekoliko mjeseci) ili dugoročni (nekoliko godina). Dulji rok otplate može smanjiti mjesečne uplate, ali ćete na kraju platiti više kamata.
 3. Naknade: Budite svjesni dodatnih naknada koje možda morate platiti prilikom podizanja kredita, kao što su troškovi obrade ili provizije za prijevremenu otplatu.

Koje su mogućnosti?

Kredite možete podići online ili direktno u banci. Online krediti nude brzu i praktičnu opciju, dok podizanje kredita u banci može pružiti bolju priliku za postavljanje pitanja i dobivanje savjeta. Odlučite koja je opcija najprikladnija za vaše potrebe.

Vrste kredita

Njemačke banke nude različite vrste kredita za razne potrebe. Neki od najpopularnijih kredita uključuju:

 1. Kredit za auto
 2. Stambeni kredit
 3. Poslovni kredit
 4. Osobni kredit
 5. Brzi kredit
 6. Krediti za strance

Zašto uzeti kredit?

Razlozi za podizanje kredita u Njemačkoj mogu se razlikovati ovisno o vašim potrebama. Neki od uobičajenih razloga uključuju:

 1. Kupnja automobila
 2. Kupnja nekretnine
 3. Pokretanje ili širenje poslovanja
 4. Financiranje obrazovanja
 5. Konsolidacija dugova
 6. Neočekivani troškovi ili hitne situacije

Na što treba obratiti pozornost prilikom uzimanja kredita u Njemačkoj?

Kada tražite kredit u Njemačkoj, važno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih faktora kako biste osigurali da odaberete najbolju opciju za svoje potrebe:

 1. Usporedite ponude: Istražite različite banke i usporedite njihove uvjete kredita. Ovo uključuje kamatne stope, rokove otplate i naknade. Banke u Njemačkoj nude različite opcije, stoga se pobrinite da pronađete najpovoljniju ponudu.
 2. Procijenite svoju kreditnu sposobnost: Prije nego što podignete kredit, morate biti sigurni da ćete moći redovito vraćati dug. Razmislite o svojim trenutačnim prihodima, troškovima i dugovima kako biste utvrdili koliko možete priuštiti.
 3. Razmislite o dodatnom osiguranju: U nekim slučajevima, možda ćete morati osigurati svoj kredit. To može uključivati životno osiguranje, osiguranje nekretnine ili osiguranje automobila. Proučite uvjete osiguranja i troškove kako biste bili sigurni da ste adekvatno zaštićeni.
 4. Pročitajte sitni tekst: Pažljivo pročitajte sve uvjete i odredbe kredita kako biste razumjeli svoje obveze i prava. Ako nešto nije jasno, obratite se banci ili financijskom savjetniku radi pojašnjenja.
uzimanje kredita u njemačkoj

Kako odabrati pravu vrstu kredita

Da biste odabrali pravi kredit za svoje potrebe, važno je razumjeti različite vrste kredita koje su vam dostupne. U nastavku su opisane najpopularnije vrste kredita u Njemačkoj:

1. Kredit za auto

Ako planirate kupiti automobil u Njemačkoj, kredit za auto može biti dobar izbor. Ovi krediti su namjenski, što znači da se moraju koristiti isključivo za kupnju vozila. Kamatne stope i uvjeti otplate mogu varirati, stoga usporedite ponude različitih banaka kako biste pronašli najbolju opciju.

2. Stambeni kredit

Stambeni krediti su dugoročni krediti koji se koriste za kupnju nekretnine, poput kuće ili stana. Kamatne stope za stambene kredite obično su niže od onih za druge vrste kredita, a rokovi otplate mogu trajati i do 30 godina. Imajte na umu da će vam možda trebati ušteđevina za polog kako biste kvalificirali za stambeni kredit.

3. Poslovni kredit

Poslovni krediti su namijenjeni financiranju poslovnih potreba, poput pokretanja ili širenja poslovanja. Ovi krediti mogu imati različite uvjete i kamatne stope, ovisno o vašoj poslovnoj situaciji i kreditnoj sposobnosti. Također, možda ćete morati pružiti poslovni plan ili financijske izvještaje kako biste kvalificirali za poslovni kredit.

4. Osobni kredit

Osobni krediti su neobvezujući krediti koji se mogu koristiti za različite svrhe, poput financiranja obrazovanja, konsolidacije dugova ili pokrivanja neočekivanih troškova. Kamatne stope za osobne kredite obično su više od onih za stambene ili auto kredite, ali niže od brzih kredita. Rokovi otplate osobnih kredita mogu trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina.

5. Brzi kredit

Brzi krediti su kratkoročni krediti s visokim kamatnim stopama koji se obično koriste za pokrivanje hitnih troškova ili privremenog manjka sredstava. Rokovi otplate obično su vrlo kratki, a kamatne stope mogu biti znatno više od ostalih vrsta kredita. Imajte na umu da brzi krediti mogu dovesti do dugova ako ih ne možete na vrijeme vratiti.

6. Krediti za strance

Krediti za strance su krediti namijenjeni stranim državljanima koji žive i rade u Njemačkoj. Banke i financijske institucije mogu zahtijevati dodatnu dokumentaciju i posebne uvjete za kredite strancima. To može uključivati dokaz o boravku, radnoj dozvoli i dokaz o prihodu. Kamatne stope i uvjeti otplate mogu varirati, stoga istražite i usporedite ponude kako biste pronašli najbolju opciju za svoje potrebe.

Krediti u Njemačkoj

Krediti U Njemačkoj VAŠ PUT DO IDEALNOG KREDITAČinjenica da zajmovi krediti i u Njemačkoj više nisu rijetkost. To se sada se podrazumijeva. No, za što se zapravo ljudi zadužuju? Činjenica je i da se posebno često financiraju automobili.  Kupnja automobila i dalje je...

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA je ključna komponenta financijskog sustava u Njemačkoj, a u ovom ćemo članku detaljno istražiti što je točno SCHUFA, zašto je važna i kako je možete poboljšati. Također ćemo se baviti kreditnim rejtingom i SCHUFA-om te kako to utječe na uzimanje kredita.

Refinanciranje kredita u Njemačkoj

Refinanciranje kredita u Njemačkoj može vam pomoći u postizanju financijskih ciljeva i osiguravanju boljih uvjeta za vaš kredit. U ovom članku istražujemo ključne aspekte procesa, uključujući razmatranje kreditnog rejtinga, kamatnih stopa i ponuđenih opcija. Također pružamo odgovore na često postavljana pitanja i savjete za pregovaranje s bankama i financijskim institucijama. S ovim vodičem, bit ćete bolje pripremljeni za refinanciranje kredita i ostvarivanje svojih financijskih ciljeva u Njemačkoj.

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Bilo da ste novi u Njemačkoj ili tražite način da financirate svoje projekte, ovaj će vam vodič pružiti sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke. Razumijevanje kreditnih opcija ključno je za uspješno upravljanje financijama i ostvarenje financijskih ciljeva. Neka vam naš članak posluži kao temelj za navigaciju svijetom gotovinskog kredita u Njemačkoj.

Dobro za znati

Može biti mnogo razloga za uzimanje kredita u Njemačkoj. Možda trebate kupiti kuću, možda automobil ili trebate nešto malo novca da pokrenete svoju poslovnu ideju. Sve to zvuči dobro, ali za to trebate znati nekoliko stvari o kreditima. Uvjeti za kredit u Njemačkoj su vrlo bitna stavka koju trebate dobro poznavati prije zahtjeva za kredit u Njemačkoj.

Online ili direktno u banci?

Kada odlučujete o tome kako podići kredit u Njemačkoj, imate dvije glavne opcije: online ili direktno u banci. Evo nekoliko razmatranja koja vam mogu pomoći da odlučite koja je opcija najbolja za vas:

Online krediti

Online krediti su krediti koje podižete putem interneta, bez posjeta fizičkoj poslovnici banke. Prednosti podizanja kredita online uključuju:

 1. Brzina: Online krediti često se obrađuju brže od kredita podignutih u poslovnici, što znači da možete dobiti novac brže.
 2. Udobnost: Podizanje kredita online znači da možete podnijeti zahtjev iz udobnosti vlastitog doma, bez potrebe za odlaskom u banku.
 3. Uspoređivanje ponuda: Online tražilice i alati za uspoređivanje omogućuju vam brzo i jednostavno uspoređivanje ponuda različitih banaka, što vam pomaže pronaći najbolju opciju za svoje potrebe.

Krediti u poslovnici

Podizanje kredita u poslovnici banke omogućuje vam osobni kontakt s bankarskim službenicima i priliku za postavljanje pitanja ili traženje dodatnih informacija. Prednosti podizanja kredita u poslovnici uključuju:

 1. Osobna usluga: Bankarski službenici mogu vam pomoći s vašim pitanjima, pružiti savjete i pomoći vam u pronalaženju najbolje opcije za vaše potrebe.
 2. Podrška u prikupljanju dokumentacije: Bankarski službenici mogu vam pomoći prikupiti potrebnu dokumentaciju i provjeriti jesu li svi vaši podaci točni prije nego što podnesete zahtjev.
 3. Mogućnost pregovaranja: U nekim slučajevima, možete pregovarati o boljim uvjetima ili kamatnim stopama ako podižete kredit u poslovnici.

Kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost

Vaša kreditna sposobnost određuje koliko ste atraktivni za banke i financijske institucije kada podnosite zahtjev za kredit. Bolja kreditna sposobnost može rezultirati boljim uvjetima kredita, nižim kamatnim stopama i većom vjerojatnošću odobrenja. Evo nekoliko savjeta kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost:

 1. Plaćajte račune na vrijeme: Redovito i na vrijeme plaćanje računa, poput najma, režija i kredita, pozitivno utječe na vašu kreditnu sposobnost.
 2. Smanjite dug: Ako imate visok dug u odnosu na svoj prihod, to može smanjiti vašu kreditnu sposobnost. Razmislite o konsolidaciji dugova ili postupnom smanjenju dugova kako biste poboljšali svoju kreditnu sliku.
 3. Ne podižite previše kredita odjednom: Ako podižete previše kredita u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati na financijsku nestabilnost i negativno utjecati na vašu kreditnu sposobnost.
 4. Provjerite svoj kreditni izvještaj: Redovito provjeravajte svoj kreditni izvještaj kako biste provjerili je li točan i bez pogrešaka. Ako pronađete pogreške, obratite se kreditnoj agenciji kako biste ih ispravili.
 5. Održavajte stabilan posao i prihod: Stabilan posao i prihod povećavaju vašu kreditnu sposobnost, jer pokazuju da ste u mogućnosti podmiriti svoje obveze.

Na što treba obratiti pozornost prilikom uzimanja kredita u Njemačkoj

Kada razmatrate podizanje kredita u Njemačkoj, važno je obratiti pozornost na nekoliko ključnih čimbenika kako biste donijeli najbolju odluku za svoje potrebe:

 1. Kamatne stope: Kamatne stope određuju koliko ćete platiti na vrhu glavnice kredita. Usporedite kamatne stope različitih banaka kako biste pronašli najpovoljniju opciju.
 2. Uvjeti otplate: Rokovi otplate variraju ovisno o vrsti kredita. Provjerite koliko dugo ćete morati vraćati kredit i kako će to utjecati na vašu mjesečnu otplatu.
 3. Naknade i troškovi: Provjerite postoje li dodatne naknade ili troškovi povezani s kreditom, kao što su naknade za obradu ili prijevremenu otplatu.
 4. Uvjeti kredita: Pročiajte uvjete kredita kako biste razumjeli svoje obveze i ograničenja. Obratite pozornost na moguće kazne ili naknade u slučaju kašnjenja u otplati ili prijevremenog zatvaranja kredita.
 5. Fleksibilnost: Provjerite nudi li kredit fleksibilnost u pogledu otplate, kao što su mogućnost promjene roka otplate ili dopuštenje za povremene pauze u otplati.
 6. Osiguranje: U nekim slučajevima, banke mogu zahtijevati osiguranje kao uvjet za odobrenje kredita, posebno za veće iznose ili dugoročne kredite, kao što su stambeni krediti.
kako podignuti kredit u Njemačkoj

Zaključak

Podizanje kredita u Njemačkoj može biti jednostavan i učinkovit način za financiranje vaših životnih ciljeva, bilo da je riječ o kupnji automobila, nekretnine ili pokretanju poslovanja. Kako biste osigurali najbolju opciju za sebe, proučite različite vrste kredita, usporedite kamatne stope i uvjete te razmotrite online ili direktnu opciju u banci. Također, obratite pozornost na vašu kreditnu sposobnost i uvjete kredita kako biste osigurali uspješno financiranje i otplatu svog kredita.

Sada kada ste upoznati s osnovama podizanja kredita u Njemačkoj, vrijeme je da istražite svoje opcije i pronađete kredit koji najbolje odgovara vašim potrebama. Sretno!

Dodatni resursi:

 1. Dizanje kredita u Njemačkoj
 2. Kreditne kartice u Njemačkoj
 3. Kredit za auto u Njemačkoj
 4. Stambeni kredit u Njemačkoj
 5. Poslovni kredit u Njemačkoj
 6. Osobni kredit u Njemačkoj

by | Apr 23, 2023

Povezani Članci

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA u Njemačkoj

SCHUFA je ključna komponenta financijskog sustava u Njemačkoj, a u ovom ćemo članku detaljno istražiti što je točno SCHUFA, zašto je važna i kako je možete poboljšati. Također ćemo se baviti kreditnim rejtingom i SCHUFA-om te kako to utječe na uzimanje kredita.

Refinanciranje kredita u Njemačkoj

Refinanciranje kredita u Njemačkoj

Refinanciranje kredita u Njemačkoj može vam pomoći u postizanju financijskih ciljeva i osiguravanju boljih uvjeta za vaš kredit. U ovom članku istražujemo ključne aspekte procesa, uključujući razmatranje kreditnog rejtinga, kamatnih stopa i ponuđenih opcija. Također pružamo odgovore na često postavljana pitanja i savjete za pregovaranje s bankama i financijskim institucijama. S ovim vodičem, bit ćete bolje pripremljeni za refinanciranje kredita i ostvarivanje svojih financijskih ciljeva u Njemačkoj.

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Gotovinski kredit u Njemačkoj

Bilo da ste novi u Njemačkoj ili tražite način da financirate svoje projekte, ovaj će vam vodič pružiti sve potrebne informacije za donošenje informirane odluke. Razumijevanje kreditnih opcija ključno je za uspješno upravljanje financijama i ostvarenje financijskih ciljeva. Neka vam naš članak posluži kao temelj za navigaciju svijetom gotovinskog kredita u Njemačkoj.