Pinjaman awis ing Jerman

Sugeng rawuh ing pandhuan rinci babagan utangan awis ing Jerman! Ing artikel iki, kita bakal njelajah kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan silihan awis, syarat, pro lan kontra, lan macem-macem pilihan sing kasedhiya ing pasar. Apa sampeyan anyar ing Jerman utawa golek cara kanggo mbiayai proyek sampeyan, pandhuan iki bakal menehi sampeyan kabeh informasi sing dibutuhake kanggo nggawe keputusan sing tepat.

Ngerteni opsi kredit minangka kunci kanggo manajemen finansial sing sukses lan entuk tujuan finansial. Ayo artikel kita dadi dhasar kanggo navigasi ing jagad utangan awis ing Jerman.

Pisanan, kita bakal nuduhake sampeyan ngendi sampeyan bisa njupuk utangan.

Sawetara opsi kanggo sampeyan

Smava

Smava minangka portal silihan Jerman sing populer sing nyedhiyakake akses gampang kanggo pambanding lan pilihan utangan. Sawetara keuntungan utama Smava kalebu:

  • A macem-macem silihan: Smava nawakake silihan kiro-kiro saka 1.000 kanggo 120.000 euro, sing tegese sampeyan bisa nemokake silihan sing cocog karo kabutuhan, preduli saka jumlah sing looking for.
  • Perbandingan tingkat bunga: Smava ngidini pangguna kanthi cepet lan gampang mbandhingake tingkat kapentingan saka macem-macem bank lan institusi finansial, sing mbantu sampeyan nemokake silihan sing paling apik.
  • nawakake pribadi: Adhedhasar informasi lan kredibilitas sampeyan, Smava bakal menehi tawaran pribadi saka panyedhiya silihan sing beda, ngirit wektu kanggo riset lan milih pilihan sing paling apik.
  • Layanan gratis: Nggunakake Smava gratis kanggo pangguna, tegese sampeyan bisa riset lan mbandhingake silihan tanpa biaya tambahan.
  • Keamanan lan transparansi: Smava nyedhiyakake platform sing aman kanggo ngirim aplikasi silihan lan nduweni komitmen kanggo transparansi babagan syarat silihan, tingkat bunga lan biaya, mbantu sampeyan nggawe keputusan sing tepat.

Nggunakake Smava, pangguna bisa kanthi gampang ndeleng lan mbandhingake silihan sing beda-beda lan nemokake sing paling cocog karo kabutuhan lan kahanan finansial.

Auxmoney

Auxmoney minangka portal pinjaman Jerman populer liyane sing nyambungake peminjam karo investor institusi. Sawetara kaluwihan utama Auxmoney kalebu:

  • Range kredit: Auxmoney nawakake silihan saka 1.000 nganti 50.000 euro, nyedhiyakake macem-macem pilihan kanggo pangguna kanthi kabutuhan pendanaan sing beda.
  • Alternatif kanggo bank: Minangka platform peer-to-peer, Auxmoney nyedhiyakake alternatif kanggo bank tradisional, sing bisa uga cocok kanggo pangguna sing ora nduweni kualifikasi kanggo silihan bank utawa nggoleki opsi sing luwih fleksibel.
  • Proses cepet lan gampang: Auxmoney nggawe cepet lan gampang nglamar silihan liwat platform online. Proses kasebut biasane luwih cepet tinimbang bank tradisional, tegese sampeyan bisa entuk dana sing dibutuhake luwih cepet.
  • Transparansi: Auxmoney nduweni komitmen kanggo transparansi babagan syarat silihan, tingkat bunga lan biaya, sing mbantu pangguna nggawe keputusan kanthi ngerti babagan utangan sing paling cocog karo kabutuhan.
  • Akses kanggo silihan kanggo macem-macem pangguna: Auxmoney menehi akses kanggo silihan kanggo sawetara saka sudhut pangguna, kalebu mandhiri, freelancers lan sing kredit kurang-saka-sampurna.

Kanthi nggunakake Auxmoney, pangguna bisa nemokake silihan sing paling cocog karo kabutuhan lan kahanan finansial, kanthi penekanan ing keluwesan lan transparansi. Sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap ing link ing ngisor iki: Auxmoney

Netkredit24

Netkredit24 minangka portal silihan sing misuwur sing beroperasi ing Jerman lan menehi pangguna kesempatan kanggo mbandhingake lan milih pilihan silihan sing paling apik. Kaluwihan Netkredit24 kalebu:

  • Range kredit: Netkredit24 nawakake silihan saka 500 nganti 120.000 euro, ngidini sampeyan nemokake silihan sing cocog karo kabutuhan finansial sampeyan.
  • A comparison prasaja: Netkredit24 ngidini sampeyan mbandhingake silihan saka macem-macem panyedhiya kanthi cepet lan gampang, mbantu sampeyan nemokake silihan sing paling disenengi kanthi tingkat bunga paling murah lan kahanan sing paling apik.
  • Layanan gratis: Nggunakake Netkredit24 gratis kanggo pangguna, tegese sampeyan bisa riset lan mbandhingake silihan tanpa biaya tambahan.
  • Keamanan lan pangayoman data: Netkredit24 nyedhiyakake platform sing aman lan aman kanggo nggoleki lan nglamar silihan, nglindhungi data pribadhi miturut peraturan perlindungan data Jerman lan Eropa.
  • Wangsulan cepet: Netkredit24 nggampangake cepet entuk informasi babagan silihan sing ditawakake, ngidini sampeyan nggawe keputusan kanthi cepet lan entuk dana sing dibutuhake ing wektu sing paling cendhak.

Kanthi nggunakake portal Netkredit24, sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng lan mbandhingake silihan sing beda-beda lan nemokake sing paling cocog karo kabutuhan lan kahanan finansial sampeyan. Kanggo informasi luwih lengkap, bukak Netkredit24.

Pinjaman awis ing Jerman

Pinjaman awis minangka cara populer kanggo mbiayai macem-macem kabutuhan, saka tuku mobil nganti renovasi omah. Ing artikel iki kita bakal nerangake kanthi rinci silihan awis ing Jerman lan carane sampeyan bisa nggunakake kanggo kabutuhan. Ing ngisor iki ringkesan sawetara topik utama sing ana gandhengane karo silihan awis ing Jerman:

  • Apa utangan awis?
  • Kahanan kanggo njupuk silihan awis ing Jerman
  • Ngendi sampeyan bisa njupuk silihan awis ing Jerman
  • Bank utawa utangan online?
  • Kaluwihan lan cacat saka silihan awis ing Jerman
  • Nganti jumlah sampeyan bisa njupuk silihan
  • Apa sampeyan bisa nggunakake utangan awis?

Apa utangan awis?

utangan awis minangka jinis silihan non-committal sing ngidini sampeyan mbatalake dhuwit kanthi awis. Iki tegese sampeyan bisa nggunakake dhuwit kaya sing dikarepake, tanpa kudu diikat menyang tujuan tartamtu, kaya sing kedadeyan karo silihan mobil ili utangan omah.

Kahanan kanggo njupuk silihan awis ing Jerman

Kanggo entuk utangan awis ing Jerman, sampeyan kudu nyukupi sawetara syarat, kayata:

  • Sumber penghasilan sing cukup
  • Rating kredit apik
  • Panggonan permanen ing Jerman

Institusi kreditur mriksa kelayakan kredit sampeyan kanggo mesthekake yen sampeyan bisa mbayar utang.

Ngendi sampeyan bisa njupuk silihan awis ing Jerman

Sampeyan bisa njaluk silihan awis ing sawetara panggonan, kalebu:

  1. Bank-bank
  2. institusi kredit online
  3. Serikat kredit

kene sampeyan bisa nemokake dhaptar bank ing Jerman sing nawakake silihan awis.

Bank utawa utangan online?

Pilihan antarane bank lan silihan online gumantung saka kabutuhan lan pilihan sampeyan. Ing ngisor iki sawetara beda antarane rong pendekatan:

  • Bank-bank biasane nawakake tingkat bunga sing luwih murah, nanging duwe syarat sing luwih ketat kanggo menehi utangan
  • Institusi pinjaman online duwe proses aplikasi sing luwih gampang, nanging bisa uga duwe tingkat bunga sing luwih dhuwur
    • Bank-bank asring nawakake layanan tambahan kayata penyuluhan finansial lan bantuan babagan perencanaan mbayar maneh
    • Institusi kredit online nawakake pangolahan aplikasi lan pambayaran dana sing luwih cepet

    Ing cendhak, yen sampeyan pengin tingkat kapentingan sing luwih murah lan dhukungan pribadi, sampeyan bisa uga pengin nimbang bank. Yen sampeyan pengin proses sing luwih cepet lan aplikasi sing luwih gampang, silihan online bisa dadi pilihan sing luwih apik kanggo sampeyan.

    Kaluwihan lan cacat saka silihan awis ing Jerman

    Kaya kabeh jinis silihan, silihan awis ing Jerman duwe kaluwihan lan kekurangan.

    Kaluwihan:

    • Fleksibilitas: Sampeyan bisa nggunakake dhuwit sing dikarepake, tanpa watesan
    • Kacepetan: Pangolahan lan pambayaran dana asring luwih cepet tinimbang jinis silihan liyane
    • Suku bunga sing kompetitif: Suku bunga ing silihan awis asring luwih murah tinimbang ing kertu kredit

    Kekurangan:

    • Biaya jangka panjang: Sanajan suku bunga kompetitif, mbayar utang ing wektu sing luwih suwe bisa nyebabake biaya total sing luwih dhuwur.
    • Resiko over-borrowing: Amarga silihan awis fleksibel, bisa nggodho kanggo nyilih luwih saka sing sampeyan butuhake.

    Nganti jumlah sampeyan bisa njupuk silihan

    Jumlah silihan awis sampeyan bisa njupuk gumantung saka kredibilitas lan kabutuhan financial. Ing Jerman, silihan awis biasane saka sawetara ewu nganti seket ewu euro. Nanging, iku tansah wicaksana kanggo mung mbatalake dhuwit minangka sampeyan pancene kudu supaya over-nyilih.

    Apa sampeyan bisa nggunakake utangan awis?

    Kaya sing wis kasebut sadurunge, silihan awis fleksibel lan sampeyan bisa nggunakake kanggo macem-macem tujuan. Sawetara kalebu:

    • Tuku mobil
    • Renovasi omah
    • Travel utawa vacation
    • Pembayaran pendidikan
    • Konsolidasi Utang

    Pungkasane, sampeyan duwe pilihan babagan carane nggunakake silihan awis. Nanging, penting kanggo dicathet yen sampeyan kudu nggunakake kredit kanthi wicaksana kanggo ngindhari masalah finansial jangka panjang.

silihan awis Jerman

Carane mbandhingaké tawaran utangan awis

Kanggo nemokake tawaran silihan awis sing paling apik, sampeyan kudu mbandhingake macem-macem pilihan sing kasedhiya kanggo sampeyan. Ing ngisor iki sawetara tips kanggo mbandhingake tawaran:

  1. Bandingake suku bunga: Tarif bunga beda-beda gumantung saka institusi kredit. Bandingake tarif kapentingan saka macem-macem tawaran kanggo nemokake opsi sing paling disenengi.
  2. Priksa syarat pembayaran maneh: Istilah mbayar maneh, kayata syarat mbayar maneh lan keluwesan, bisa beda-beda. Goleki tawaran sing menehi kahanan sing cocog karo sampeyan.
  3. Jelajahi biaya tambahan: Sawetara silihan teka kanthi biaya tambahan, kayata biaya aplikasi utawa biaya mbayar maneh awal. Bandhingake biaya kasebut kanggo nemokake pilihan sing paling apik.
  4. Pay manungsa waé menyang reviews: Waca ulasan saka pangguna liyane kanggo sinau babagan pengalaman karo lembaga kreditur tartamtu.

Carane milih institusi kredit tengen

Milih institusi kredit sing tepat penting banget kaya mbandhingake tawaran pinjaman awis. Ing ngisor iki sawetara faktor sing kudu ditimbang nalika milih:

  • Reputasi: Priksa reputasi institusi kredit lan pengalamane ing bidang kredit. Dianjurake kanggo nggarap institusi sing duwe reputasi apik lan pengalaman pirang-pirang taun.
  • Kualitas layanan: Pilih institusi sing nyedhiyakake layanan sing berkualitas lan proses panjalukan kanthi cepet.
  • Nyokong: Pilih institusi kredit sing nawakake dhukungan pelanggan kualitas lan bantuan yen perlu.

Tips kanggo Manajemen kredit awis tanggung jawab

Kanggo ngindhari masalah finansial jangka panjang, penting kanggo ngatur utangan awis kanthi tanggung jawab. Ing ngisor iki sawetara tips:

  1. Dadi realistis babagan kabutuhan sampeyan: Mung mbatalake dhuwit sing sampeyan butuhake supaya ora nyilih.
  2. Mbayar utang ing wektu: Pembayaran rutin kewajiban utang sampeyan penting kanggo njaga rating kredit sing apik. Ora ana sawetara pambayaran bisa nyebabake rating kredit sampeyan, sing bisa dadi angel kanggo entuk utangan ing mangsa ngarep.
  3. Coba pembayaran tambahan: Yen sampeyan duwe dana ekstra, coba nggawe pembayaran tambahan kanggo mbayar utang luwih cepet. Iki bakal nyuda jumlah total kapentingan sampeyan mbayar liwat wektu.
  4. Nduwe rencana mbayar maneh: Sadurunge njupuk utangan awis, nggawe rencana mbayar maneh sing bakal mbantu sampeyan tetep ing kewajiban lan mbayar utang ing wektu. Kalebu jumlah mbayar maneh saben wulan ing anggaran sampeyan lan nemtokake suwene sampeyan kudu mbayar utang.
  5. Ngindhari biaya sing ora perlu: Kanggo mesthekake yen sampeyan bakal bisa mbayar utangan awis, ngindhari biaya sing ora perlu lan fokusake kanggo nyimpen.
  6. Coba konsolidasi utang: Yen sampeyan wis duwe sawetara utang, nimbang konsolidasi utang kanggo nyuda jumlah pembayaran lan nyederhanakake manajemen utang sampeyan. Iki bisa uga kalebu refinancing utang sing ana utawa nggunakake silihan awis kanggo mbayar utang liyane.

Pilihan alternatif kanggo silihan awis

Kajaba saka bank-bank tradisional, ana pilihan liyane kanggo entuk silihan awis ing Jerman sing bisa sampeyan pikirake:

Pinjaman online

Kanthi pangembangan teknologi Internet, luwih akeh institusi kredit nawakake silihan online. Kauntungan saka silihan online kalebu pangolahan aplikasi sing cepet lan gampang, tingkat bunga sing kompetitif lan keluwesan sing cocog karo kabutuhan sampeyan. Kajaba iku, kanthi silihan online, sampeyan bisa ngakses macem-macem layanan saka omah sampeyan.

Kredit mikro

Pinjaman mikro minangka silihan jangka pendek cilik sing biasane digunakake kanggo mbiayai proyek cilik utawa biaya sing penting. Pinjaman iki bisa dadi pilihan sing apik yen sampeyan butuh dhuwit sing luwih cilik lan siap mbayar maneh ing wektu sing cendhak.

Pinjaman P2P (peer-to-peer).

Pinjaman P2P minangka cara pendanaan alternatif sing nyambungake investor individu karo sing golek utangan. Platform P2P ngidini individu ngutangi lan nyilih dhuwit langsung saka siji liyane, sing bisa nyebabake tingkat kapentingan sing kompetitif lan syarat mbayar maneh sing luwih fleksibel.

Pengaruh rating kredit terhadap kredit kas

Rating kredit sampeyan nggambarake riwayat kredit lan kemampuan kanggo mbayar utang sampeyan. Rating kredit nduweni peran penting kanggo nemtokake syarat utangan awis sampeyan. Ing ngisor iki sawetara tips kanggo nambah peringkat kredit sampeyan:

  • Mbayar tagihan ing wektu: Mbayar tagihan kanthi rutin, kayata keperluan, kertu kredit lan utang liyane, penting kanggo njaga rating kredit sing apik.

  • Aja nggunakake kabeh kredit sing kasedhiya: Aja maksimalake kertu kredit, amarga rasio panggunaan kredit sing dhuwur bisa nyebabake rating kredit sampeyan.

  • Aja mbukak akeh saluran kredit bebarengan: Mbukak garis kredit sing akeh banget ing wektu sing cendhak bisa nyebabake rating kredit sampeyan.

  • Priksa laporan kredit sampeyan kanthi rutin: Priksa manawa kabeh informasi ing laporan kredit sampeyan akurat lan paling anyar. Yen sampeyan nemokake kesalahan, hubungi biro kredit kanggo mbenerake.

  • Gawe riwayat kredit sampeyan: Yen sampeyan ora duwe riwayat kredit sing apik, coba bukak kertu kredit utawa silihan cilik kanggo mbangun. Mbayar utang kanthi tepat wektu bisa mbantu mbangun riwayat kredit sing sehat.

Utangan ing Jerman

Pinjaman ing Jerman CARA ING PENJADIAN IDEAL Kasunyatan manawa utangan ora langka maneh ing Jerman. Iku dadi tanpa ngandika saiki. Nanging apa sejatine wong nyilih? Iku uga kasunyatan sing mobil utamané asring dibiayai. Tuku mobil isih ...

SCHUFA ing Jerman

SCHUFA minangka komponen kunci sistem finansial ing Jerman, lan ing artikel iki kita bakal njelajah kanthi rinci apa persis SCHUFA, kenapa penting lan kepiye sampeyan bisa nambah. Kita uga bakal menehi hasil karo rating kredit lan SCHUFA lan carane mengaruhi njupuk silihan.

Refinancing utangan ing Jerman

Pembiayaan maneh utangan ing Jerman bisa mbantu nggayuh tujuan finansial lan ngamanake syarat sing luwih apik kanggo utang sampeyan. Ing artikel iki, kita njelajah aspek utama proses kasebut, kalebu pertimbangan peringkat kredit, tingkat bunga, lan opsi sing ditawakake. Kita uga menehi jawaban kanggo pitakonan lan tips sing kerep ditakoni kanggo rembugan karo bank lan institusi finansial. Kanthi pandhuan iki, sampeyan bakal luwih siyap kanggo mbayar maneh utangan lan entuk target finansial ing Jerman.

Dobro iki

Ana akeh alasan kanggo njupuk utangan ing Jerman. Mungkin sampeyan kudu tuku omah, bisa uga mobil utawa sampeyan butuh dhuwit sethithik kanggo miwiti ide bisnis. Iku kabeh muni apik, nanging sampeyan kudu ngerti sawetara bab silihan. Kahanan kanggo utangan ing Jerman minangka barang sing penting banget sing kudu dingerteni sadurunge nglamar utangan ing Jerman.

Pinjaman online

Utangan online ing Jerman utawa silihan liwat internet ing Jerman minangka silihan biasa kanthi bedane. Bedane yen sampeyan njupuk utangan online, sampeyan ora kudu menyang bank langsung. Apa kabeh online saka comfort saka ngarep. Temtokake jumlah silihan sing dikarepake, isi aplikasi online singkat, kirim, lan ngenteni tawaran.

Tips kanggo manajemen silihan awis sing sukses

Ngatur utangan awis bisa dadi tantangan, utamane yen sampeyan duwe akeh utang utawa anyar ing jagad keuangan. Mangkene sawetara tips sing bisa mbantu sampeyan ngatur utangan awis kanthi sukses:

  • Nggawe anggaran: Anggaran mbantu sampeyan nglacak penghasilan lan biaya lan ngidini sampeyan ngrancang kepiye mbayar utang. Nganyari anggaran kanthi rutin kanggo nglacak kemajuan finansial.
  • Setel gol mbayar maneh: Nyetel gol mbayar maneh realistis kanggo utangan sampeyan lan kerjakake. Coba gunakake metode bola salju utawa longsor kanggo mbayar utang sampeyan.
  • Njaluk saran saka pakar finansial: Yen sampeyan rumangsa kuwatir babagan finansial, goleki saran saka profesional finansial. Dheweke bisa mbantu nggawe strategi pambayaran utang lan menehi saran babagan carane nambah kahanan finansial.
  • Komunikasi karo institusi kredit: Yen sampeyan ngalami kesulitan kanggo mbayar utang, hubungi institusi kredit sampeyan. Akeh institusi menehi keluwesan yen ana masalah finansial sementara lan bisa uga menehi pilihan kayata penundaan pembayaran utawa restrukturisasi utang.

Kanthi perencanaan, disiplin lan sabar, sampeyan bisa ngatur utangan awis kanthi sukses lan entuk target finansial. Apa sampeyan nggunakake kredit kanggo mbiayai proyek utama, biaya darurat, utawa konsolidasi utang, kuncine yaiku ngatur kredit kanthi tanggung jawab lan nglacak kemajuan sampeyan.

Saiki sampeyan wis dilengkapi informasi lan saran babagan silihan awis ing Jerman, sampeyan bisa nggawe keputusan sing tepat babagan pilihan sing paling cocog karo kabutuhan sampeyan. lan gol finansial. Luangake wektu kanggo riset institusi kredit sing beda-beda, mbandhingake tawaran lan nimbang kanthi ati-ati pilihan sampeyan sadurunge nindakake utangan.

Uga, elinga manawa sampeyan bisa njaluk saran saka profesional finansial kanggo mesthekake yen sampeyan nggawe keputusan sing paling apik kanggo masa depan finansial.

utangan awis Jerman

Kesimpulan

Pinjaman awis ing Jerman bisa dadi pilihan sing migunani kanggo mbiayai macem-macem kabutuhan, kayata tuku mobil, ndandani omah utawa lelungan. Nanging, penting kanggo nimbang pilihan sampeyan kanthi ati-ati, mbandhingake tawaran lan milih institusi kredit sing paling cocog karo sampeyan. Uga, penting banget kanggo ngatur kredit kanthi tanggung jawab lan mesthekake yen sampeyan bakal bisa mbayar utang kanthi tepat wektu.

Kanthi ngetutake tips iki, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka silihan awis ing Jerman nalika ngindhari masalah finansial jangka panjang. Mbandhingake tawaran, milih institusi kredit sing tepat lan manajemen kredit sing tanggung jawab minangka faktor kunci kanggo njamin pengalaman sing sukses karo utangan awis.

Yen sampeyan kasengsem ing jinis silihan liyane, sampeyan bisa sinau luwih lengkap kertu kredit ing Jerman, silihan mobil, utangan omah, utangan bisnis, utangan pribadi i silihan cepet kasedhiya ing Jerman.

Uga, yen sampeyan wong manca sing pengin njupuk utang ing Jerman, sampeyan bisa nemokake informasi babagan silihan kanggo wong manca. Kabeh informasi iki bakal mbantu sampeyan nggawe keputusan babagan jinis silihan sing paling cocog karo kabutuhan lan tujuan finansial sampeyan.

Pungkasan, yen sampeyan anyar ing Jerman utawa mung arep pindhah, sampeyan bisa uga pengin sinau luwih lengkap mbukak akun ing bank Jerman kanggo luwih ngerti sistem perbankan lan pilihan sing kasedhiya.

Manajemen finansial sing sukses minangka kunci kanggo nggayuh stabilitas finansial lan nggayuh tujuan sampeyan. Pendhidhikan babagan macem-macem jinis silihan, perbandingan tawaran lan manajemen utang sing tanggung jawab bakal mbantu sampeyan mbangun masa depan finansial sing sehat. Good luck ing lelampahan kanggo sukses financial ing Jerman!

by | Apr 23, 2023

Artikel sing gegandhengan

SCHUFA ing Jerman

SCHUFA ing Jerman

SCHUFA minangka komponen kunci sistem finansial ing Jerman, lan ing artikel iki kita bakal njelajah kanthi rinci apa persis SCHUFA, kenapa penting lan kepiye sampeyan bisa nambah. Kita uga bakal menehi hasil karo rating kredit lan SCHUFA lan carane mengaruhi njupuk silihan.

Refinancing utangan ing Jerman

Refinancing utangan ing Jerman

Pembiayaan maneh utangan ing Jerman bisa mbantu nggayuh tujuan finansial lan ngamanake syarat sing luwih apik kanggo utang sampeyan. Ing artikel iki, kita njelajah aspek utama proses kasebut, kalebu pertimbangan peringkat kredit, tingkat bunga, lan opsi sing ditawakake. Kita uga menehi jawaban kanggo pitakonan lan tips sing kerep ditakoni kanggo rembugan karo bank lan institusi finansial. Kanthi pandhuan iki, sampeyan bakal luwih siyap kanggo mbayar maneh utangan lan entuk target finansial ing Jerman.

Dobro iki

Dobro iki

Ana akeh alasan kanggo njupuk utangan ing Jerman. Mungkin sampeyan kudu tuku omah, bisa uga mobil utawa sampeyan butuh dhuwit sethithik kanggo miwiti ide bisnis. Iku kabeh muni apik, nanging sampeyan kudu ngerti sawetara bab silihan. Kahanan kanggo utangan ing Jerman minangka barang sing penting banget sing kudu dingerteni sadurunge nglamar utangan ing Jerman.