Utangan ing Jerman

Nawakake lan bantuan ing milih silihan

Kasunyatan manawa silihan lan kridit ing Jerman wis ora langka maneh. Iku dadi tanpa ngandika saiki. Nanging kanggo apa wong nyilih? Iku uga kasunyatan sing mobil utamané asring dibiayai. 

Tuku mobil isih perlu ing kabeh negara ing donya, kalebu ing Jerman, utamané ing deso, supaya bisa melu ing saben dinten gesang tanpa gangguan. Rega mobil ing sawetara kasus dhuwur banget sing meh ora ana sing bisa tuku saka kanthong dhewe tanpa utang.

Kajaba iku, dina iki gampang banget kanggo njupuk utangan ing Jerman. Apa utangan ing Jerman? Carane nglamar? Kita bakal nyoba mangsuli pitakon kasebut lan akeh pitakon liyane sing ana gandhengane karo kredit ing Jerman ing situs web kita.

Utangan ing Jerman bisa dadi cara sing migunani kanggo nutupi biaya. Nanging sadurunge sampeyan njaluk utangan ing Jerman, penting kanggo ngerti kabeh sing dadi utangan. Ing situs kita sampeyan bisa nemokake informasi sing dibutuhake lan milih pilihan sing paling apik kanggo sampeyan.
Pilihan Utama
kertu kredit ing Jerman

MasterCard

  • Utangan paling gampang ing Jerman
  • Ragad taunan € 0 kanggo kertu kredit Mastercard Gold
  • 7 minggu tanpa kapentingan
  • Tanpa pembayaran nalika ngumpulake kertu
  • € 0 ragad cashout - donya
  • Iku ora kertu prabayar
  • Gratis
  • Delengen dhewe.

 

Tanpa kewajiban!
Sampeyan ora kudu nampa tawaran, dadi yen tawaran ora marem, mung nolak lan ora bakal mbayar apa-apa.
silihan internet ing Jerman

Pinjaman Online Ing Jerman

Utangan online ing Jerman utawa silihan ing Jerman liwat Internet minangka silihan biasa kanthi bedane. Bedane yaiku yen sampeyan njupuk utangan online ing Jerman, sampeyan ora kudu menyang bank dhewe.

Apa kabeh online saka comfort saka ngarep. Nemtokake jumlah silihan sing dikarepake, isi aplikasi online singkat, kirim, lan ngenteni tawaran.

kredit Jerman

Apik Ngerti

Ing bagean situs iki, sampeyan bisa nemokake macem-macem topik sing ana gandhengane karo utangan ing Jerman sing bisa mbantu sampeyan milih silihan, nanging uga ngelingake babagan macem-macem penipuan.

Nanging, njupuk silihan minangka keputusan sing serius. Dadi njupuk sawetara wektu kanggo maca thread. Dheweke bisa nylametake sampeyan saka keputusan sing ala.

kertu kredit ing Jerman

Kertu kredit ing Jerman

Kertu kredit ing Jerman wis dadi bagéan integral saka keuangan pribadi amarga akeh wong mbutuhake kertu kredit kanggo pembayaran ing sawetara titik ing urip. Saben sampeyan mikir babagan mbuwang dhuwit, sampeyan kudu ngevaluasi pro lan kontra nggunakake kertu kredit.

Panggunaan kertu kredit sing tanggung jawab yaiku sinau finansial sing mbantu sampeyan ngatur keuangan pribadi kanthi cara sing apik lan efisien. Kita wis nyiapake kanggo sampeyan sawetara opsi kertu kredit ing Jerman.

silihan mobil ing Jerman

Pinjaman mobil ing Jerman

Wong sing golek utangan mobil asring diwiwiti kanthi ngubungi bank utama utawa organisasi kreditur liyane. Yen sampeyan entuk silihan, sampeyan duwe risiko yen ing kasus sing paling elek sampeyan bakal "dibakar", amarga sampeyan wis nyedhaki bank siji tanpa perbandingan nyata. Bisa uga sampeyan bisa nindakake luwih apik yen sampeyan nggunakake platform perbandingan utang sadurunge.

Dealer kendaraan uga nawakake macem-macem opsi pendanaan, kalebu intermediasi utangan utawa leasing bank partner (uga liwat mitra), sing bisa dadi pilihan sing apik kanggo sampeyan.

Utangan ing Jerman: Apik kanggo ngerti

Utangan ing Jerman minangka kontrak ing ngendi sampeyan entuk dhuwit saiki lan mbayar maneh mengko, sajrone sawetara wektu utawa sekaligus. Kanggo menehi ganti rugi marang institusi utawa wong sing menehi dhuwit, sampeyan biasane menehi maneh luwih saka sing ditampa. Kompensasi iki biasane kalebu bunga lan biaya liyane sajrone wektu.

Cukup, silihan ngidini sampeyan mbuwang dhuwit sing dibutuhake saiki lan mbayar maneh ing mangsa ngarep.

Bedane antarane silihan kertu kredit lan silihan bank

Asring, wong ora ngerti bedane antarane silihan kertu kredit lan silihan bank - utang sing sampeyan entuk saka bank kanthi menehi tandha kontrak. Loro-lorone silihan padha lan loro-lorone digunakake kanggo nyilih dhuwit sing disetujoni dening bank.

Bentenipun punika karo kertu kredit, dhuwit dibusak saka akun. Iki tegese ing umume kasus sampeyan pindhah menyang abang ing akun sing disetujoni dening bank, nalika ing cilik saka silihan, sing, debit, sing dijupuk saka bank, sampeyan njaluk dhuwit menyang akun lan , gumantung saka tujuane, sampeyan bisa nindakake apa wae sing dikarepake - sampeyan kudu.

Biasane, silihan ing Jerman saka bank minangka pilihan sing luwih apik yen sampeyan butuh dhuwit luwih akeh amarga tingkat bunga sing luwih murah tinimbang silihan kertu kredit, amarga silihan kertu kredit ing Jerman biasane duwe tingkat bunga sing luwih dhuwur, yaiku, sampeyan kudu mbayar. bali maneh dhuwit yen sampeyan utang dhuwit.

kredit Jerman

Carane silihan bisa ing Jerman

Yen sampeyan butuh dhuwit, sampeyan njaluk bank utawa kreditur kanggo menehi dana. Kanggo nindakake iki, sampeyan biasane ngirim aplikasi utawa "nglamar" kanggo silihan, lan pemberi utang utawa bank mutusake apa ora bakal nyetujoni aplikasi sampeyan. Pemberi pinjaman utawa bank nggawe keputusan adhedhasar sampeyan kelayakan kredit (SCHUFA) - pambiji sampeyan bakal mbayar utang utawa ora. 

Utangan ing Jerman, yaiku, kredibilitas sampeyan, gumantung ing sawetara faktor, rong faktor penting yaiku riwayat kredit sampeyan lan penghasilan sing kasedhiya kanggo mbayar utang. 

Carane njupuk utang kanggo karyawan ing Jerman

Ana sawetara cara kanggo ngunggahake utangan kanggo karyawan ing Jerman. Kita bakal sebutno loro sing paling populer:

  1. Arep menyang kantor
  2. Aplikasi utangan online

Arep menyang kantor

Bank-bank lokal minangka papan pisanan sing dipikirake wong nalika mikir babagan njupuk utang ing Jerman. Mesthine, iki minangka pikiran sing normal amarga yen sampeyan wis dadi klien bank, sampeyan ngerti pakaryane lan menehi keamanan ing sirahe wong. Sawise kabeh, iki babagan dhuwit.

Yen sampeyan nglamar ing kana, sampeyan bakal bisa ketemu adhep-adhepan karo petugas utangan, pengalaman kasebut bakal dadi pribadi, lan petugas kasebut bisa gampang nuntun sampeyan liwat proses aplikasi. Dibandhingake karo opsi liyane, bank biasane duwe kualifikasi kredit sing luwih dhuwur utawa kondisi kanggo silihan. Nanging, yen sampeyan wis dadi pelanggan, bank bisa nyepetake dokumen kanggo sampeyan nalika njupuk utangan ing Jerman. 

Nanging, iki minangka cara sing gampang banget, tingkat bunga ing bank lokal sampeyan asring banget. Disaranake sampeyan ngunjungi bank liyane lan ndeleng tawaran sing ditawakake supaya sampeyan bisa njupuk tawaran sing paling apik kanggo sampeyan. Menyang pirang-pirang bank pancen angel lan mbutuhake wektu sing akeh, lan kita bisa menehi rekomendasi pilihan sing luwih apik. Iki ndadekke kita kemungkinan kaping pindho kanggo njupuk silihan ing Jerman, yaiku aplikasi online kanggo silihan. 

 

kredit Jerman

Aplikasi online kanggo silihan ing Jerman

Yen sampeyan kepingin weruh carane njaluk utangan ing Jerman, silihan online minangka pilihan kanggo sampeyan. Iki minangka cara liyane sing populer kanggo entuk utangan ing Jerman. Dina iki, sampeyan bisa njaluk meh kabeh online, kalebu tuku omah, tuku mobil, miwiti bisnis, lan malah njupuk utang online.

Pinjaman online ngidini sampeyan ngrampungake proses aplikasi silihan kanthi online, saka kenyamanan omah, saka mbandhingake tarif nganti nglamar lan nampa dana. Sampeyan biasane bisa njaluk silihan lan ngatur akun tanpa menyang cabang bank. Sawetara silihan online ing Jerman bisa disetujoni kanthi cepet saengga butuh wektu luwih sithik kanggo entuk silihan online tinimbang nyopir menyang cabang bank.

Kaya produk finansial apa wae, sampeyan kudu nindakake riset babagan perusahaan sing digarap lan priksa manawa silihan sampeyan cocog kanggo sampeyan.

silihan cepet ing Jerman

Apa jinis utangan sing ana ing Jerman?

Kita duwe sawetara jinis silihan ing Jerman, lan kita bakal dhaptar sawetara:

  • Pinjaman pribadi utawa silihan kanggo panggunaan gratis;
  • silihan kanggo kendaraan;
  • Utangan kanggo pambangunan utawa tuku real estate;
  • Utangan kanggo reprogramming;
  • Utangan bisnis.

Utangan pribadi ing Jerman utawa silihan kanggo panggunaan gratis

Pinjaman pribadi ing Jerman minangka silihan sing digunakake dening individu kanthi gratis. Kridit iki ora ditemtokake lan sampeyan bisa nggunakake kanggo maksud apa wae. Pinjaman pribadi ing Jerman asring digunakake kanggo pendanaan lelungan, peralatan rumah tangga sing luwih gedhe, perabotan, pendidikan, lan renovasi cilik utawa tuku mobil.

Jumlah maksimum sing disetujoni ing akeh kasus nganti € 60000. Yen sampeyan pengin tuku tanah, omah utawa apartemen ing njaba Jerman, iki uga minangka pilihan kanggo sampeyan. 

 

Pinjaman mobil ing Jerman

Utangan kendaraan utawa silihan mobil minangka silihan cicilan kanthi tujuan tartamtu sing bisa digunakake kanggo tuku kendaraan (contone, mobil, motor utawa omah seluler). Ing kasus paling silihan mobil luwih murah tinimbang silihan cicilan kanggo panggunaan gratis (Utangan pribadi). Amarga kendaraan sing dibiayai nawakake keamanan tambahan marang pemberi utang.

Pinjaman mobil ing Jerman nduweni kauntungan sing bisa tuku kendaraan saka bakul karo pembayaran siji-wektu tanpa cicilan lan asring njupuk kauntungan saka discounts awis (rega abang nganti 20%).

Utangan kanggo pambangunan utawa tuku real estate ing Jerman

Utangan kanggo pambangunan utawa tuku real estate minangka istilah sing wiyar ing Jerman sing nuduhake silihan sing digunakake kanggo mbiayai, yaiku, tuku apartemen, omah utawa properti liyane, uga konstruksi.

Kita duwe sawetara faktor penting:

    • Kanthi silihan omah, sampeyan entuk silihan saka bank sing dibayar kanthi cicilan (ditambah bunga).
    • Utangan real estate ing Jerman darmabakti, dadi sampeyan mung bisa nggunakake silihan kanggo tujuan sing disepakati.
    • Bank-bank paling asring nyetujoni silihan kanggo mbangun omah utawa tuku real estate.
    • Utangan real estate uga bisa digunakake kanggo pendanaan sabanjure utawa - ing kasus khusus - kanggo modernisasi utawa renovasi.
    • Nalika ngitung, sampeyan kudu nganggep rasio ibukutha, tingkat bunga taunan sing efektif kanggo utangan real estate lan istilah.

Utangan kanggo reprogramming ing Jerman

Yen sampeyan duwe masalah kanggo mbayar utang, utangan maneh bisa dadi pilihan sing apik. Iki ngidini sampeyan nggabungake kabeh utangan saiki dadi siji silihan kanthi pambayaran saben wulan sing luwih terjangkau, biasane luwih suwe.

Yen sampeyan njupuk utangan kanthi tingkat bunga sing dhuwur, sampeyan bisa nyoba golek tawaran kanthi tingkat bunga sing luwih murah kanthi bantuan portal perbandingan utangan. Yen sampeyan bisa nemokake tawaran kasebut, njupuk jumlah sing sampeyan utang ing utangan lawas, mbayar maneh lan terus mbayar utangan kanthi tingkat bunga sing luwih murah, sing ndadékaké sampeyan bakal mbayar maneh dhuwit sing kurang saka sampeyan. wis mbayar maneh kanggo utang lawas. Yen sampeyan pengin njadwal maneh utangan, sampeyan bisa nemokake opsi kasebut kene.

silihan kanggo karya ing Jerman

Utangan bisnis ing Jerman

Utangan bisnis ing Jerman asring dijaluk kanggo dana utawa investasi sing bakal digunakake ing bisnis sampeyan. Utangan bisnis mulane, langsung ana hubungane karo proyek sampeyan: cocog kanggo pengadaan barang lan bahan lan kanggo ngatasi masalah finansial. Pkanthi silihan pribadi sing cocog kanggo investasi jangka panjang, sampeyan bisa tuku mesin, barang pra-keuangan utawa digitalisasi keuangan. Iku babagan miwiti perusahaan anyar lan ngembangake.

Apa syarat kanggo utangan ing Jerman?

Utangan ing Jerman bisa digunakake kanthi cara sing padha karo ing papan liya ing jagad iki: sampeyan entuk dhuwit saka pemberi utang lan setuju babagan tingkat mbayar maneh saben wulan. Pemberi utang nggawe dhuwit saka pengaturan iki kanthi nambahake ragad menyang jumlah silihan, sing bakal ditambahake ing saben cicilan sing sampeyan bayar.

Umumé, tingkat kasebut nggambarake kapercayan sing menehi utang marang sampeyan, uga risiko sing ditindakake nalika menehi utang marang sampeyan. Tingkat kasebut luwih murah nalika bebaya minimal. Gaji saiki, status perkawinan, umur, profil kesehatan, tabungan, obligasi, saham, kepemilikan properti lan sumber penghasilan liyane iku kabeh sing kudu dipikirake dening pemberi utang.

Ana sawetara standar sing kudu sampeyan lakoni kanggo entuk utangan ing Jerman. Sampeyan kudu netepi syarat kasebut:

  • Sampeyan kudu manggon ing Jerman.
  • Sampeyan kudu luwih saka 18 taun.
  • Disiapake kanggo nyedhiyakake sumber penghasilan sing konsisten lan signifikan (3 slip gaji paling anyar kanggo karyawan, neraca nganti rong taun kanggo freelancer)
  • Supaya bisa menehi skor SCHUFA sing apik.

Adhedhasar negara asal sampeyan, sampeyan bisa uga percaya yen investigasi iki pancen ngganggu utawa cukup rutin. Wigati dimangerteni manawa wong Jerman dudu penggemar kredit gedhe, lan uga ora duwe utang marang wong liya.

Dheweke misuwur amarga ora duwe omah, ora nggunakake kertu kredit. Dheweke duwe rasio utang kanggo penghasilan sing dikagumi dening akeh negara ing saindenging jagad. Akibaté, nalika nerbitake utangan ing Jerman, para pemberi utang kudu ati-ati.

Sampeyan bisa njaluk silihan ing wong, liwat mail utawa fax. Akeh bank uga ngidini sampeyan ngirim aplikasi online. Kanggo iki, luwih becik nggunakake kalkulator silihan amarga sampeyan bakal bisa ngevaluasi tawaran sing beda lan milih bank sing paling apik. Sampeyan banjur bisa ngirim aplikasi online liwat situs web kita.

Aplikasi utangan kanggo karyawan ing Jerman

Yen sampeyan pengin njaluk utangan saka bank, sampeyan kudu ngisi aplikasi silihan. Iki dikirim menyang bank, sing nemtokake manawa sampeyan layak kanggo silihan.

Informasi ing ngisor iki asring kalebu ing aplikasi kanggo silihan karyawan ing Jerman:

  • Jumlah utangan
  • Suwene utangan sing dikarepake
  • Angsuran utang sing dibutuhake
  • Yen ditrapake, dijadwal wiwitan
  • pembayaran utang
  • Ketik data pribadhi (data pribadhi, kahanan finansial)

Sampeyan kudu nandheske manawa peminjam potensial kudu menehi dokumentasi sing mbuktekake kapercayan lan kahanan finansial. Rating kredit sing apik utamane dibutuhake kanggo pendanaan.

Ing perjanjian utangan, sing nyilih nampa formulir pambiji pribadi. Kabeh fakta sing diwenehake ing formulir iki kudu diverifikasi. Akibaté, penting banget kanggo nyedhiyakake informasi sing akurat babagan sampeyan.

Salajengipun, pemberi utang bakal njaluk informasi SCHUFA kanggo nemtokake kredibilitas pelamar. Akibaté, priksa maneh cathetan SCHUFA kanggo mesthekake yen kabeh utangan sadurunge wis dibayar.

Sampeyan bisa njaluk silihan ing wong, liwat mail utawa fax. Akeh bank uga ngidini sampeyan ngirim aplikasi online. Kanggo iki, luwih becik nggunakake kalkulator silihan amarga sampeyan bakal bisa ngevaluasi tawaran sing beda lan milih bank sing paling apik. Sampeyan banjur bisa ngirim aplikasi online liwat opsi sing kasedhiya ing ndhuwur.

kahanan kanggo kredit ing Jerman

Utangan ing Jerman saka tukang kredit pribadi

Iki minangka pilihan sing relatif anyar ing pasar, nanging kudu dipikirake. Tinimbang siji bank gedhe ngutangi dhuwit, sekelompok individu pribadi nglumpukake dana. Amarga tingkat bunga, dheweke bisa nambah investasi nalika sampeyan mbayar pembayaran. Peer-to-peer lending minangka istilah sing digunakake kanggo njlèntrèhaké jinis kredit iki.

Utangan ing Jerman kanthi wektu sing cendhak

Asring, silihan jangka pendek ing Jerman minangka pilihan sing sampeyan butuhake sawise biaya sing ora dikarepke, kayata mbayar simpenan kanggo apartemen sing disewa ing Jerman. Sanajan biasane dianjurake kanggo njaluk dhukungan saka kanca lan sedulur ing kahanan kaya ngono, ana sawetara portal sing bisa mbantu sampeyan yen sampeyan butuh dhuwit kanthi cepet.
Senajan tingkat kapentingan rada luwih dhuwur tinimbang kanggo silihan long-term, pembayaran digawe mung sapisan sasi, kang nyuda resiko overdraft.

Kelayakan kredit ing Jerman (Schufa ing Jerman)

Sawetara silihan ing Jerman, preduli saka jinis silihan, njupuk menyang akun creditworthiness Panjenengan, nalika liyane ora.
Nalika padha nindakake, iku ndukung wong karo skor SCHUFA kuwat amarga banjur tingkat kapentingan suda. Iki diarani bonitätsabhängig (gumantung kredit) utawa bonitätsunabhängig (bebas kredit).
Yen sampeyan duwe skor SCHUFA kurang, iki konsep penting ngerti; goleki silihan sing ora nganggep iki.

kredit p2p ing Jerman

Napa utang ing Jerman?

Ana sawetara alasan kenapa sampeyan butuh utangan ing Jerman. Proyek urip sampeyan bakal owah nalika urip sampeyan dadi wong manca. Akibaté, sampeyan butuh hipotek kanggo tuku omah, utangan kanggo tuku mobil utawa dhuwit cilik kanggo mujudake ide bisnis sampeyan. Punapa mawon iku, nyedhaki pitakonan nggegirisi iki cukup tantangan, utamané nalika kahanan perbankan Jerman ditambahake!

Bank-bank pengin hubungan jangka panjang karo para pelanggan, sing tegese dheweke pengin tetep ing Jerman nganti pirang-pirang taun. Jerman dikenal kanthi lingkungan sing stabil lan masa depan sing janjeni. Iki nambah kemungkinan sampeyan bisa mbayar utang.

Bisa uga luwih angel kanggo sawetara sampeyan njaluk silihan ing Jerman minangka wong manca amarga tekane ing Jerman nyebabake stalemate sing wiwitane ngrusak skor SCHUFA. Butuh wektu kanggo bangkit maneh, lan ing sauntara kuwi kita bisa uga wis ninggalake biaya sing ora dibayar.

Ing ngisor iki sawetara alasan kenapa sampeyan kudu utangan

Sapa wae bisa golek utangan pribadi yen sampeyan butuh dhuwit kanggo nutupi biaya, biaya sing ora dikarepke utawa liya-liyane sing mbutuhake perhatian cepet. Umume institusi finansial nawakake formulir online sing mbantu sampeyan ngerteni manawa sampeyan wis disetujoni sajrone sawetara menit. Gumantung marang pemberi utang, sampeyan bisa entuk dana ing dina sing padha utawa sajrone sawetara dina kerja.

Jumlah silihan bisa digunakake kanggo nggabungake utang, utamane utang kertu kredit. Iki uga minangka salah sawijining alasan sing paling umum kanggo njupuk utangan pribadi. Pinjaman pribadi ing Jerman duwe tingkat bunga sing luwih murah tinimbang kertu kredit, utamane yen sampeyan duwe kredit apik. Pinjaman pribadi sing paling apik ing Jerman duwe tingkat bunga paling murah 2,5%, sing luwih murah tinimbang persentase kaping pindho sing dikenani kertu kredit. Sampeyan bisa njaluk silihan pribadi, mbayar saldo kertu kredit, banjur nggawe pembayaran saben wulan kanggo institusi kredit anyar.

Sampeyan bisa uga ora kudu nutupi biaya sing signifikan yen sampeyan pindhah menyang panggonan sampeyan saiki. Nanging, yen sampeyan pindhah metu saka kutha, sampeyan bisa uga kudu dana tambahan kanggo nutupi biaya obah. Pindhah adoh tegese mbayar kanggo packing persediaan, duweni potensi nyewa mover, lan ngangkut barang menyang lokasi anyar.

Pinjaman pribadi ing Jerman uga bisa digunakake kanggo mbantu golek omah anyar. Yen sampeyan nemokake apartemen, contone, sampeyan kudu mbayar kanggo sasi kapisan, sasi pungkasan lan simpenan. Sampeyan bisa uga mbutuhake dana kanggo nyedhiyakake apartemen anyar sampeyan.

Iki kabeh alasan kenapa utangan ing Jerman bakal dadi pilihan sing apik kanggo sampeyan, yen sampeyan kasengsem karo utangan ing Austria, sampeyan bisa ngunjungi ATCredit , lan yen sampeyan kasengsem ing silihan ing negara Eropah liyane, sampeyan bisa ngunjungi areaoffinance.com

kahanan kanggo kredit ing Jerman

Kondisi kredit ing Jerman

Ana akeh alasan kanggo njupuk utangan ing Jerman. Mungkin sampeyan kudu tuku omah, bisa uga mobil utawa sampeyan butuh dhuwit sethithik kanggo miwiti ide bisnis. Iku kabeh muni apik, nanging sampeyan kudu ngerti sawetara bab silihan.

Apa schufa ing Jerman?

Apa iku Schufa?

Schufa utawa perusahaan diselidiki kredit kang netepake kredibilitasIki babagan kredibilitas para pembeli potensial kanggo nglindhungi awake dhewe saka kegagalan kredit. Ime SCHUFA asalé saka tembung "Schutzgemeinschaft für Absatzfinanzierung" (asosiasi protèktif kanggo pembiayaan penjualan), didegaké ing taun 1927.

kertu kredit ing Jerman

Kertu kredit utawa prabayar?

Ana sawetara jinis kertu ing pasar Jerman. Kita bakal sebutno sawetara. Kertu kredit revolving minangka kertu kanthi watesan mbuwang pribadi sing disetujoni sing nuduhake kredit sing muter, utawa "nganyarake dhewe". Klien, sesuai karo kekarepane, mutusake babagan jumlah utangan sing bakal digunakake, babagan cara lan kecepatan mbayar utang.

kredit p2p ing Jerman

P2P silihan ing Jerman

Peer-to-peer lending minangka praktik sing cocog karo peminjam lan tukang kredit liwat platform online. Peminjam kerep bisa ngakses dana kanthi cepet lan biasane kanthi tingkat bunga sing luwih murah tinimbang sing ditawakake bank lokal, dadi alternatif silihan sing apik kanggo bank.