Главната опција

Mastercard Gold

Единствената кредитна картичка во Германија без надоместоци.

Најпростиот заем во Германија

7 недели без камата

Нема задолжен при преземањето на картичката

Тоа не е при-пејд картичка

До границите на Euro 10000

слободен

Бидете сигурни

Без никаква обврска!
Никогаш не треба да прифатите понуда, па ако понудата не е задоволителна, едноставно отпуштете ја и нема да ве чини ништо.

Повеќе за оваа картичка

Онлајн заеми

Онлајн заеми во Германија или заеми во Германија преку интернет се обични кредити кои имаат разлика. Разликата е во тоа што кога земате онлајн заем во Германија, вие не мора лично да одат во банка. Сè е направено преку Интернет од удобноста на вашиот дом. Одреди го саканиот износ за кредит, пополнете кратка онлајн апликација, доставете ја и почекајте ја понудата.

повеќе

Добро е да се знае

Во овој дел од нашата страница можете да најдете разни теми поврзани со кредитите во Германија кои можат да ви помогнат при изборот на заем, но исто така и да ве предупредат за разни измами. Уште земање на заем е сериозна одлука. Затоа, потребно е малку време за да ги прочитате темите. Може да бидете спасени од лоши одлуки.

повеќе

Услови на кредит во Германија

Може да има многу причини за земање заеми во Германија. Можеби треба да купите куќа, можеби автомобил или ви требаат пари за да ја започнете вашата бизнис идеја. Сето тоа звучи добро, но за тоа треба да знаете неколку работи за кредитите.

Повеќе за оваа тема

Што е Шуфа

Шуфа или компанија за кредитни истражувања проценува кредитна способност. Станува збор за кредитоспособноста на потенцијалните купувачи да се заштитат од неуспеси во кредитите. Iсо SCHUFA потекнува од фразата "Schutzgemeinschaft für Absatzfinanzierung", подружница на 1927. година.

Повеќе за оваа тема

Кредитни или припејд картички?

Постојат неколку видови на картички на германскиот пазар. Ние ќе споменеме некои од нив.

Револвинг кредитни картички

Револвинг кредитна картичка е картичка со одобрено ограничување за лични трошоци кое претставува револвинг или само-развој на кредит. Клиентот, според неговите желби, одлучува за висината на заемот што ќе го користи, за тоа како и за тоа како да го отплати заемот.

Повеќе за оваа тема

P2P кредитирање

Т.н.. Пери-до-peer кредит е практика на појавување на должници и кредитори преку онлајн платформи. Заемопримачите честопати можат да пристапуваат до фондовите брзо и обично со пониски каматни стапки од оние што ги нудат нивните локални банки, што ја прави атрактивна алтернатива за заем од банка.

Повеќе за оваа тема